GRUNDTVIG
Obiectivele programului Grundtvig
Informatii generale - Mobilitati de formare continua
Documente si resurse utile
Selectie
Contractare
Raportare
Organizarea de cursuri in Romania
Contact
Arhiva

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
Programul Tineret in actiune
Europass
Eurodesk
Portalul Student Erasmus
EST - European Shared Treasure
Link-uri Utile
Adam
EVE
Programul de burse si cooperare inter institutionala finantat prin mecanismul SEE


Organizarea de cursuri in Romania

Pentru organizarea de cursuri de formare continua Comenius/Grundtvig in Romania va rugam sa consultati Sectiunea "Training description form" la adresa http://ec.europa.eu/education/trainingdatabase/.
Consultati mai intai "Instructiunile pentru organizatorii de cursuri de formare continua Comenius si Grundtvig", care prezinta cerintele privind organizarea cursului.
In anexa la acest document veti gasi instructiunile necesare introducerii in format electronic a datelor referitoare la cursul organizat de institutia dvs.
Pentru introducerea datelor, reveniti la pagina anterioara ("Login page"). In cazul in care ati mai introdus alte cursuri si aveti deja un nume de utilizator si o parola, le veti folosi si veti intra cu optiunea "Sign in". Daca doriti sa introduceti un curs pentru prima data, accesati optiunea "Sign up for a log in", alegeti un nume de utilizator si o parola, indicati o adresa de e-mail pe care sa puteti urmari cu usurinta mesajele pe care le veti primi legate de cursul dvs. si finalizati inregistrarea cu optiunea "Register".
Completati apoi formularul privind descrierea activitatii de formare cu datele noului curs, urmarind instructiunile mentionate in anexa.
Dupa ce ati introdus toate datele, cu optiunea "Finalise and submit" formularul se va transmite automat spre validare catre ANPCDEFP.
Printati apoi formularul, cu optiunea "Print".
Dupa transmiterea formularului electronic este necesar sa trimiteti prin posta, pe adresa Agentiei Nationale: ANPCDEFP, Calea Serban Voda, nr. 133, et. 3, sector 4, 040205 Bucuresti, urmatoarele documente:
  1. Formularul privind descrierea activitatii de formare - 1 exemplar printat al formularului electronic, datat, semnat de reprezentantul legal al institutiei si stampilat
  2. Fisa privind institutia care organizeaza cursul (Fisa) - 1 exemplar tehnoredactat si printat, datat si semnat de coordonatorul cursului si de reprezentantul legal al institutiei si stampilat
  3. Curriculum vitae al profesorilor/formatorilor cursului (modelul european in limba engleza) (CV)- 1 exemplar pentru fiecare profesor/formator
  4. Numai pentru institutiile private! Statutul organizatiei - 1 exemplar in copie
Criterii de eligibilitate si calitate
In vederea inscrierii in baza de date on-line Comenius/Grundtvig vor fi avute in vedere numai acele cursuri care respecta criteriile prevazute in "Instructiunile pentru organizatorii de cursuri de formare continua Comenius si Grundtvig".
Evaluarea cursului si inscrierea in baza de date
Cursul va fi evaluat pe baza criteriilor din "Instructiunile pentru organizatorii de cursuri de formare continua Comenius si Grundtvig". In termen de 15 zile lucratoare de la data primirii dosarului de candidatura prin posta Agentia Nationala:
  • va valida cursul si acesta va fi publicat in baza de date;
  • va solicita revizuirea sau completarea formularului. Institutia/organizatia va face modificarile solicitate, dupa care formularul va fi retrimis electronic pentru evaluare si validare;
  • va bloca cursul in cazul in care acesta nu intruneste criteriile de eligibilitate si calitate necesare.
 AGENTIA NATIONALA
PENTRU PROGRAME COMUNITARE IN
DOMENIUL EDUCATIEI SI FORMARII PROFESIONALE
MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE
    ADRESA NOASTRA
Splaiul Independentei, nr. 313,
Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Bucuresti,
Corp A, etajul 1, Sector 6, 060042, Bucuresti, Romania
PAGINATA.COM