Noutati
Documente
Cine poate participa
Cum puteti participa
Info beneficiari
Actiuni
Statistici
Contact
Scurt istoric

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
Programul Tineret in actiune
Europass
Eurodesk
Portalul Student Erasmus
EST - European Shared Treasure
Link-uri Utile
Adam
EVE
Programul de burse si cooperare inter institutionala finantat prin mecanismul SEE


Erasmus Mundus

Erasmus Mundus este un program de cooperare care vizeaza dezvoltarea calitatii invatamantului superior european si promovarea sa la nivel mondial. Bazandu-se pe succesul programului Erasmus (cunoscut mai ales prin bursele de mobilitate oferite studentilor), Erasmus Mundus incurajeaza colaborarea intre institutii de invatamant superior, cadre didactice, studenti si cercetatori din spatiul UE si din afara lui.
 
Obiectivele programului Erasmus Mundus sunt promovarea invatamantului superior european, dezvoltarea perspectivelor profesionale ale studentilor si promovarea dialogului intercultural prin cooperarea cu tarile terte, in conformitate cu obiectivele politicii externe a Uniunii Europene.
 
In afara informatiilor de pe site, puteti descarca o prezentare a programului, o brosura informativa sau puteti vizita:
In cadrul programului Erasmus Mundus se ofera sprijin pentru crearea unor programe masterale sau doctorale de calitate, la implementarea si derularea carora pot participa cadre didactice, cercetatori si studenti din Europa si tari partenere, ca si pentru dezvoltarea unor parteneriate universitare intre institutii din Europa si din state terte.
 
In cadrul programului pot fi oferite burse pentru studentii (europeni sau non-europeni) care doresc sa urmeze programele masterale sau doctorale derulate ca parte a unui proiect Erasmus Mundus, ca si pentru cercetatori din state terte care doresc sa petreaca o perioada de studiu/cercetare in una sau mai multe universitati europene. De asemenea, cadrele didactice si cercetatorii europeni pot beneficia de stagii de predare/studiu/cercetare in universitati din state terte

Pentru informatii legate de candidatura si procedura de selectie, studentii si candidatii doctorali sunt rugati sa ia legatura cu consortiul universitar care organizeaza cursul masteral / programul doctoral de care sunt interesati. Datele de contact ale consortiilor pot fi consultate aici.

Programul are un buget total de 470 milioane EUR pentru Actiunile 1 si 3 si 460 milioane EUR pentru Actiunea 2, pentru perioada 2009-2013.

Tari eligibile
  • Coordonare: Statele Membre UE, EFTA/EEA (Islanda, Norvegia si Lichtenstein), Turcia, Balcanii de Vest (Albania, Bosnia Hertegovina, Croatia, Kosovo, FRY Macedonia, Muntenegru, Serbia) si Elvetia.
  • Participare (parteneri) : toate celelalte state
Programul este administrat de catre Agentia Exectiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura, sub supervizarea Comisiei Europene. La nivelul fiecarui stat participant exista o Structura Nationala de informare si sprijin pentru potentialii candidati si pentru beneficiarii proiectelor Erasmus Mundus.


AGENTIA NATIONALA
PENTRU PROGRAME COMUNITARE IN
DOMENIUL EDUCATIEI SI FORMARII PROFESIONALE
MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE
    ADRESA NOASTRA
Splaiul Independentei, nr. 313,
Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Bucuresti,
Corp A, etajul 1, Sector 6, 060042, Bucuresti, Romania
PAGINATA.COM