Documente si formulare
Contact
Arhiva

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
Programul Tineret in actiune
Europass
Eurodesk
Portalul Student Erasmus
EST - European Shared Treasure
Link-uri Utile
Adam
EVE
Programul de burse si cooperare inter institutionala finantat prin mecanismul SEE


Cursuri intensive de limba (EILC)

Cursurile intensive de limbi straine Erasmus (EILC) sunt cursuri specializate in limbile mai putin folosite si mai putin predate, organizate in tarile unde aceste limbi sunt folosite ca limbi de predare in institutiile de invatamant superior. Limbile engleza, germana, franceza si spaniola (castiliana) nu sunt eligibile pentru EILC.

EILC au loc in urmatoarele tari, pentru limbile din paranteza: Belgia (flamanda), Bulgaria (bulgara), Cipru (greaca), Croatia (croata), Republica Ceha (ceha), Danemarca (daneza), Elvetia (italiana), Estonia (estoniana), Finlanda (finlandeza si suedeza) , Grecia (greaca), Ungaria (maghiara), Islanda (islandeza), Italia (italiana), Letonia (letona), Lituania (lituaniana), Malta (malteza), Olanda (olandeza), Norvegia (norvegiana), Polonia (poloneza), Portugalia (portugheza), Romania (romana), Slovacia (slovaca), Slovenia (slovena), Spania ( basca, catalana, galiciana si valenciana), Suedia (suedeza) si Turcia (turca).

EILC ofera posibilitatea studentilor Erasmus care viziteaza aceste tari pentru studii si plasament sa studieze limba respectiva intre doua si sase saptamani (in total minimum 60 de ore de predare si cel putin 15 ore de predare pe saptamana) cu scopul de a fi pregatiti pentru perioada de mobilitate Erasmus.

Se recomanda insistent ca grupurile de participanti sa fie mici (in jur de 15 studenti). Numarul minim de participanti este 10. Trebuie sa se asigure un bun raport cost – eficienta. Studentilor Erasmus care participa la EILC li se pot acorda granturi suplimentare pentru mobilitate, acestea fiind platite de institutiile de invatamant superior de origine. Studentii
Erasmus nu trebuie sa plateasca o taxa de scolarizare pentru a participa la un curs EILC. Cu toate acestea, studentii trebuie sa achite costul excursiilor si al altor activitati optionale, precum si alte taxe pe care studentii Erasmus le achita in mod obisnuit.

Selectarea institutiilor care organizeaza EILC se face de catre Agentia Nationala (AN) din tara unde se organizeaza cursul.
Studentii candideaza pentru participarea la EILC prin intermediul institutiei de origine. Asistentii Comenius si Grundtvig candideaza direct la institutia gazda EILC. Selectarea studentilor EILC revine, in comun, institutiilor organizatoare EILC si AN din tara gazda.

Studentii cu nevoi speciale pot aplica pentru o bursa specifica dupa ce au fost selectati pentru o perioada de mobilitate.

Cine poate beneficia
  • Studentii inscrisi intr-o institutie de invatamant superior care detine o Carta universitara Erasmus, care au fost selectati pentru o perioada de plasament/studii Erasmus. Studentii al caror principal obiect de studiu este limba din tara care organizeaza EILC nu sunt in mod normal eligibili.
  • Asistentii Comenius si Grundtvig pot participa, de asemenea, cu conditia sa existe locuri ramase disponibile la un curs.
Cine poate candida
  • Institutii de invatamant superior care detin o EUC
  • Alte organizatii specializate in pregatire lingvistica
Cum se candideaza:
Descentralizat. Candidatura trebuie trimisa la Agentia Nationala.

Formulare de candidatura:
  • Pentru studenti click aici
  • Pentru Asistenti Comenius/Grundtvig click aici
Calendar pentru institutiile organizatoare click aici.
Calendar pentru studenti click aici.

Pentru mai multe informatii verificati fisele de pe pagina noastra de web.
 
 


AGENTIA NATIONALA
PENTRU PROGRAME COMUNITARE IN
DOMENIUL EDUCATIEI SI FORMARII PROFESIONALE
MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE
    ADRESA NOASTRA
Splaiul Independentei, nr. 313,
Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Bucuresti,
Corp A, etajul 1, Sector 6, 060042, Bucuresti, Romania
PAGINATA.COM