Noutati
Documente
Cine poate participa
Cum puteti participa
Info beneficiari
Actiuni
Statistici
Contact
Scurt istoric

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
Programul Tineret in actiune
Europass
Eurodesk
Portalul Student Erasmus
EST - European Shared Treasure
Link-uri Utile
Adam
EVE
Programul de burse si cooperare inter institutionala finantat prin mecanismul SEE


Cum puteti participa

Termene limita pentru depunerea candidaturilor

Actiune
Termen
Actiunea 1A - Programe masterale comune
30 aprilie
Actiunea 1B - Programe doctorale comune
30 aprilie (sumarul pana la 31 martie)
Actiunea 2 - Parteneriate
15 martie
Actiunea 3 - Promovarea invatamantului superior european
30 aprilie
 
Institutiile de invatamant superior europene (Actiunile 1, 2, 3) sunt invitate sa consulte Apelurile la propuneri, publicate anual. Apelurile contin o descriere detaliata a activitatilor eligibile (incluzand, acolo unde este cazul, prioritati nationale), ofera recomandari utile candidatilor, stabilesc termene limita si includ formularele de candidatura.
 
Candidaturile trebuie trimise la Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura, cu respectarea conditiilor specificate in cadrul formularului. Mai multe detalii in Ghidul programului.
 
Studentii si cercetatorii sunt invitati sa candideze direct la consortiile care deruleaza proiecte Erasmus Mundus (Actiunile 1 si 2).
Persoanele interesate trebuie sa consulte lista cursurilor Erasmus Mundus selectate anual de catre Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura si sa ia legatura cu consortiul universitar care implementeaza cursul respectiv. Criteriile de eligibilitate si selectie pentru studenti sunt stabilite la nivelul fiecarui consortiu universitar in parte.

 
Institutiile de invatamant superior din afara Europei (Actiunile 1, 2, 3) pot fi doar parteneri. Proiectele trebuie sa fie coordonate de catre o institutie europeana. Institutiile non-europene interesate sunt invitate sa consulte Apelurile la propuneri, publicate anual si sa ia legatura cu un consortiu care vizeaza depunerea unei candidaturi.

Organizatiile de cercetare si alte organizatii active in invatamantului superior
sunt invitate sa consulte Apelurile la propuneri, publicate anual, in februarie. Apelurile contin o descriere detaliata a activitatilor eligibile (incluzand posibile prioritati nationale), ofera recomandari utile candidatilor, stabilesc termene limita si includ formularele de candidatura. Mai multe detalii in Ghidul programului.

Proiectele trebuie sa fie coordonate de catre o institutie europeana. Candidaturile trebuie trimise la Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura, cu respectarea conditiilor specificate in cadrul formularului.
 
Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari (en)

Cautare parteneri pentru proiecte Erasmus Mundus


Modele si exemple de buna practica (2009) pentru consortiile care deruleaza proiecte in cadrul Actiunii 1 Erasmus Mundus 2009-2013. Agentia Executiva nu este in nici un fel responsabila pentru continutul acestor documente.


AGENTIA NATIONALA
PENTRU PROGRAME COMUNITARE IN
DOMENIUL EDUCATIEI SI FORMARII PROFESIONALE
MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE
    ADRESA NOASTRA
Splaiul Independentei, nr. 313,
Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Bucuresti,
Corp A, etajul 1, Sector 6, 060042, Bucuresti, Romania
PAGINATA.COM