Cine poate candida
Documente si formulare
Rezultate selectie
Informatii utile
Valorizare
Arhiva
Contact

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
Programul Tineret in actiune
Europass
Eurodesk
Portalul Student Erasmus
EST - European Shared Treasure
Link-uri Utile
Adam
EVE
Programul de burse si cooperare inter institutionala finantat prin mecanismul SEE


Asistenti Comenius si Scoli gazda

Actiunea se adreseaza studentilor sau absolventilor de studii superioare, indiferent de domeniul de studiu, care doresc sa imbratiseze o cariera didactica. Scopul principal al actiunii este de a oferi viitoarelor cadre didactice posibilitatea de a se initia in metode si tehnici de predare, de a intelege conceptul de dimensiune europena si importanta acestuia in actul instructiv - educativ, de a-si imbunatati cunostintele de limbi straine si de a cunoaste alte sisteme educationale din alte tari.

Se finanteaza prin Programul Sectorial Comenius stagii de formare cu durata cuprinsa intre minimum 3 si maximum 10 luni. Stagiile se desfasoara in institutii de invatamant preuniversitar din tarile in care se desfasoara Programul de Invatare pe tot Parcursul Vietii.

Pentru informatii suplimentare despre Mobilitati individuale - Asistenti Comenius, va rugam sa consultati

Pentru a afla care sunt documentele care compun dosarul de candidatura, criteriile de eligibilitate, selectie, excludere si criteriile de acordare a finantarii, va rugam sa consultati:
 
Gazduirea unui Asistent Comenius

Actiunea se adreseaza scolilor din invatamantul preuniversitar si centrelor de educatie a adultilor. Acestea pot beneficia de prezenta si activitatea unui Asistent Comenius pentru o perioada cuprinsa intre minimum 3 si maximum 10 luni.

Institutia va desemna un profesor mentor care se va ocupa de initierea Asistentului in meseria de dascal. Gazduirea unui
Asistent Comenius va va ajuta sa diversificati activitatile extracurriculare ale scolii, sa dezvoltati relatii de cooperare cu alte scoli din tara de provenienta a asistentului, sa imbunatatiti cunostintele de limbi straine ale elevilor si sa le deschideti mai mult orizontul cultural.

Institutia care gazduieste Asistentul nu va primi finatare din partea Agentiei Nationale. Asistentul, in schimb, va fi finantat de Agentia Nationala din tara sa de origine.

Pentru informatii suplimentare despre Mobilitati individuale - Gazduirea unui Asistent Comenius, va rugam sa consultati


AGENTIA NATIONALA
PENTRU PROGRAME COMUNITARE IN
DOMENIUL EDUCATIEI SI FORMARII PROFESIONALE
MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE
    ADRESA NOASTRA
Splaiul Independentei, nr. 313,
Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Bucuresti,
Corp A, etajul 1, Sector 6, 060042, Bucuresti, Romania
PAGINATA.COM