EURYDICE, EUROPASS, EUROPEAN LABEL
Noutati European Label
Selectia European Label
Cine poate candida
Formulare si linkuri utile
Proiecte premiate
Evenimente
Contact European Label

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
Programul Tineret in actiune
Europass
Eurodesk
Portalul Student Erasmus
EST - European Shared Treasure
Link-uri Utile
Adam
EVE
Programul de burse si cooperare inter institutionala finantat prin mecanismul SEE


Selectia European Label

Criterii de selectie

Toate proiectele care doresc sa primeasca certificatul european trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii: 
  • Initiativele trebuie sa fie integrate: cursantii, profesorii, metodele si materialele folosite trebuie sa contribuie la identificarea si satisfacerea nevoilor de invatare. Resursele disponibile trebuie utilizate pentru stimularea invatarii limbilor straine intr-o maniera creativa. Acestea pot include, de exemplu, prezenta unei persoane care este vorbitor nativ al limbii respective, folosirea oportunitatilor oferite de infratirile (twinning) dintre localitati sau institutii, cooperarea cu intreprinderile locale etc;
  • Initiativele trebuie sa ofere o valoare adaugata in contextul national. Ele trebuie sa duca la o imbunatatire cantitativa si/sau calitativa a predarii si invatarii limbilor straine. Cantitativ, aceasta poate insemna includerea mai multor limbi, in special a celor mai putin folosite. In plan calitativ, poate fi vizata adoptarea unei metodologii superioare celei folosite anterior.
  • Initiativele trebuie sa ofere motivatie atat celor care invata, cat si profesorilor.
  • Initiativele trebuie sa fie originale si creative. Ele trebuie sa abordeze metode si tehnici noi, adecvate grupului tinta. Nu trebuie uitat faptul ca elementul novator este o problema de context: un aspect poate sa aiba un caracter de noutatate intr-un context anume (de exemplu, un anumit grup tinta) si poate fi considerat depasit in altul.
  • Initiativele trebuie sa fie caracterizate de o dimensiune europeana. Ele trebuie sa se bazeze pe realitatile din Uniunea Europeana, pe diversitatea sa lingvistica si sa exploateze potentialul pe care aceasta il ofera (de exemplu contactele transfrontaliere) pentru a consolida intelegerea altor culturi prin invatarea limbilor straine
  • Initiativele trebuie sa includa inovatii transferabile. Ele trebuie sa constituie o sursa potentiala de inspiratie pentru alte persoane aflate in tari si contexte diferite. Aceste initiative ar putea fi, de exemplu, adaptate invatarii altor limbi sau invatarii limbilor straine de catre grupuri tinta cu varsta diferita de a grupului tinta initial.
 


AGENTIA NATIONALA
PENTRU PROGRAME COMUNITARE IN
DOMENIUL EDUCATIEI SI FORMARII PROFESIONALE
MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE
    ADRESA NOASTRA
Splaiul Independentei, nr. 313,
Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Bucuresti,
Corp A, etajul 1, Sector 6, 060042, Bucuresti, Romania
PAGINATA.COM