GRUNDTVIG
Obiectivele programului Grundtvig
Informatii generale - Parteneriate pentru invatare
Documente si resurse utile
Selectie
Contractare
Raportare
Contact
Arhiva

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
Programul Tineret in actiune
Europass
Eurodesk
Portalul Student Erasmus
EST - European Shared Treasure
Link-uri Utile
Adam
EVE
Programul de burse si cooperare inter institutionala finantat prin mecanismul SEE


Parteneriate pentru invatare

Obiective si activitati

Parteneriatele pentru Invatare reprezinta cadrul pentru realizarea unor activitati de cooperare intre organizatii care lucreaza in domeniul educatiei adultilor. Comparativ cu Proiectele Multilaterale Grundtvig, care sunt orientate mai mult pe produs (sau pe rezultate), parteneriatele sunt orientate in special pe proces si vizeaza participarea mai ales organizatiilor de dimensiuni mici, care doresc sa includa aspecte legate de cooperare europeana in cadrul activitatilor lor educationale.
Intr-un Parteneriat pentru Invatare, formatorii si adultii din cel putin trei tari participante isi propun sa lucreze impreuna, pe durata a doi ani, pentru una sau mai multe teme de interes comun. Acest schimb de experiente, practici si metode educationale se face cu scopul constientizarii cadrului cultural, social si economic european, precum si pentru o mai buna intelegere a ariilor de interes comun ale participantilor la Parteneriat.
Organizatiile participante sunt incurajate sa monitorizeze si sa evalueze permanent activitatea lor transnationala si sa o interconecteze cu initiativele ce au loc la nivel de comunitate locala. Totodata ei sunt incurajati sa coopereze cu organizatiile si autoritatile locale, regionale si nationale pentru a asigura o baza solida activitatilor desfasurate si ideilor promovate, cat si pentru a deschide canale variate de diseminare.
Un Parteneriat isi propune sa maximizeze valoarea schimburilor de experiente la nivel transnational, sa promoveze circulatia de bune practici si sa asigure un impact semnificativ al rezultatelor. Pe langa organizatiile participante pot, de asemenea, sa participe la activitatile propuse si institutii asociate acestora.
In cadrul parteneriatelor pot fi finantate urmatoarele activitati:
 • intalniri de proiect si seminarii intre toate institutiile implicate in Parteneriat
 • schimburi de personal, formatori si adulti implicati in activitatile de proiect
 • schimburi de experienta si de bune practici prin mijloace traditionale si, in special, prin folosirea de tehnici de comunicare si informare (ex. website, e-mail, video-conferinte)
 • realizare de obiecte de arta, sau alte produse relevante pentru tematica proiectului
 • proiecte de cercetare si lucru pe teren
 • pregatire de spectacole (ex. piese de teatru, piese sau spectacole muzicale)
 • pregatire lingvistica pentru persoanele implicate in Parteneriat, pentru ca acestea sa dobandeasca competentele lingvistice necesare comunicarii in limba/limbile de lucru a(le) proiectului
 • cooperare cu alte proiecte cu tematica si pe subiecte similare (inclusiv cu Retelele Grundtvig)
 • activitati de auto-evaluare
 • organizare de expozitii, producere si diseminare de materiale de informare sau documentare referitoare la activitatile de cooperare
 • valorizare de rezultate si experiente ale Parteneriatului
Cine poate beneficia de finantare
Orice organizatie sau institutie din domeniul educatiei adultilor, din sistemul formal, non-formal sau informal poate sa participe la Parteneriatele pentru invatare Grundtvig.
Actiunea este administrata direct de Agentiile Nationale. Atunci cand se pregateste cererea de finantare, candidatii trebuie sa consulte prioritatile si toate informatiile existente in Apelul european si national, cat si in Ghidul candidatului!


AGENTIA NATIONALA
PENTRU PROGRAME COMUNITARE IN
DOMENIUL EDUCATIEI SI FORMARII PROFESIONALE
MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII STIINTIFICE
    ADRESA NOASTRA
Splaiul Independentei, nr. 313,
Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica Bucuresti,
Corp A, etajul 1, Sector 6, 060042, Bucuresti, Romania
PAGINATA.COM