Funcțiile magneziului sunt multe, însă importanța gaseste sa pentru sănătatea noastră este adesea subestimată. Să clarificăm rolul acestui mineral foarte important dezvoltarea și să încercăm să înțelegem cum funcționează și care sunt semnele unei posibile deficiențe.
De ce magneziul este atât de important pentru corpul uman
Deoarece acesta este un element structural pentru metabolismul nostru, este important să ne asigurăm că îl integrăm corect, în special în lunile de vară. Datorită temperaturilor mai ridicate și expunerii la soare, de fapt, în lunile iunie-August organismul înregistrează o creștere semnificativă a transpirației nervoase, care devine și mai consistentă dacă desfășurăm activități sportive în aer liber lei sau petreceți doar câteva ore relaxându-vă pe plajă. După cum știm, prin transpirația produsă de epidermă sunt expulzate și sărurile minerale (inclusiv clorul, potasiul și magneziul, calciu), care trebuie reintroduse pentru a evita deficiența lor. Un alt factor este dietele improvizate pe care mulți le adoptă încercând să găsească linia potrivită și care ar trebui evitate întotdeauna.
Magneziul este, de asemenea, important pentru cei care suferă de tulburări de somn sau rigidizare musculară: în aceste cazuri, se recomandă suplimentarea adecvată oaselor a aportului său sistemului muscular. În plus, acțiunea sa relaxantă asupra membranelor nervos este sinteza proteinelor, de asemenea, prevenirea contribuie capabilă să ofere beneficii împotriva constipației și durerii asociate cu PMS, contribuind astfel la bunăstarea generală sange a corpului nostru.
Deficit de magneziu
Hipomagnezemia este o afecțiune mult mai frecventă decât ați putea crede. De fapt, deficitului de magneziu se studii estimează că 70% din populația din țările occidentale are o deficiență de magneziu.
Dar cum să verificați o posibilă deficiență, deoarece este asimptomatică în stadiile incipiente sau în cazuri ușoare? Există câteva semne pe care le putem interpreta ca clopote de alarmă. În primul rând, prevenirea dureri de cap recurente și hiperexcitabilitate lei, care se pot manifesta prin schimbări de dispoziție contribuie, iritabilitate și insomnie boala. Pot apărea crampe musculare riscul, spasme musculare boli, oboselii, diabetul, tremor sau contracții involuntare rol. Având în vedere corelația strânsă dintre magneziu magneziul este un mineral și funcția cardiace, un deficitul fenomen care rezultă adesea cos din hipomagnezemia severă este aritmia.
Alimente și suplimente bogate în magneziu
Acest nutrient este prezent în multe alimente lei, care sunt adesea și surse de hrană sănătoasă și naturală rol, atunci când sunt luate în doze moderate și ca parte a unei diete echilibrate.
Potrivit centrului de cercetare pentru alimentație și nutriție cuprins, printre principalele contin alimente bogate în magneziu găsim:
- fructe uscate
- frunze verzi
- cereale și produse amidonice
- orez
- leguminoase
- niște seminte.
În ceea ce privește fructele uscate alimentar, magneziul se găsește în special în Nuci: Migdalele uscate și cashews, care conțin aproximativ 260 mg la 100 g de produs apa, sunt pe primul loc; de asemenea, nucile, arahide, alunele și fisticul uscat au o cantitate bună (respectiv, 131, 160, 158 mg doza).
Deoarece acestea sunt alimente foarte calorice organism, este întotdeauna bine organismului să le luați cu moderație, dar într-o dietă echilibrată trebuie să găsească cu siguranță un loc lei, precum și în alimentația copiilor calciu, cu unele precauții.
În legumele cu frunze verzi alimentar, cum ar fi spanacul și ciorba creste, există o cantitate excelentă de magneziului, care este o parte componentă a clorofilei. Cu toate acestea, gătitul are ca rezultat o pierdere semnificativă a acestui nutrient (aproximativ 60% -75% din conținut), din acest motiv este preferabil să consumăm legume crude (spanac, de exemplu) sau după ce le gătim câteva minute.
Magneziul este prezent și alimente amidonice, dar se găsește mai ales în partea exterioară a cerealelor, cacao, aruncată în procesele de rafinare lei, care elimină aproximativ 85% din acesta; prin urmare, este de preferat să alegeți făină integrală și derivații acestora organismului. Tărâțele, de exemplu, conțin 550 mg la 100 g și sunt unul dintre cele mai bogate alimente cantitatea de magneziu absolut și vitamina d. Meiul a decorticat 160 mg, porumbul a fost de 120 mg, orezul negru gătit organism în aproximativ 50, în timp ce orezul lustruit a fost de numai 40.
Printre leguminoase, lintea are un conținut bun de magneziu (80 mg), sute dar primatul se duce la fasole uscată, cu valori care se schimbă în funcție de soi, dar în vitamina general depășesc 160 mg. Chiar și arahidele, cu 175 mg pe 100 g de alimente prăjite lapte, pot fi considerate bogate în magneziu restul. În cele din urmă, această sare minerală se găsește și în semințe, cum ar fi semințele organism de in și floarea soarelui (390 mg și 325 mg / 100 g).
Dimineața sau seara – cel mai bun moment pentru magneziu
Nu toate tipurile integrale de magneziu sunt create egale aportul. Sfatul nostru: luați un supliment cu un compus organic de magneziu procesul, de ex. citrat de magneziu. Citratul de magneziu apare în mod natural în organism și, ca rezultat, este bine tolerat și acționează rapid.
În principiu, puteți lua citrat de magneziu indiferent de timp sau masă. În cazul crampelor de vițel poate fi util să luați magneziu seara înainte de a merge la culcare, deoarece nivelul de magneziu scade întotdeauna ușor în timpul nopții și crampele pot apărea cu ușurință.
Sportivii sunt sfătuiți să ia magneziu după sport pentru sistemului osos a evita efectul nedorit de relaxare musculară în timpul exercițiilor fizice. Mai mult, adauga surse de magneziu poate avea și un efect laxativ aport la persoanele sensibile.
Mulți dintre noi se întreabă când să ia magneziu și potasiu în timpul zilei reactii. În realitate, nu există o regulă fixă: dacă practicăm activitatea fizică organism, putem lua suplimentul calciul la sfârșitul antrenamentului sange, pentru a echilibra sărurile pierdute în timpul efortului atletic.
Sau, din nou , putem lua magneziu și potasiu în timpul zilei, când simțim nevoia (de exemplu, dacă simțim că avem „baterii” scăzute, când suntem sub stres excesiv cardiac, când transpirăm și suntem fierbinți). Este posibil să se dizolve unul sau două plicuri într-un pahar de apă, chiar și între mese.
Lasă un răspuns