Hipertensiunea este creșterea tensiunii arteriale fie temporar, intermitent sau permanent, întotdeauna peste valori normale care variază între 140 / 90 mmhg.
Știm ca presiune arterială sau tensionale reprezinta presiunea pe care inima o exercită asupra arterelor, pompând sângele către diferitele organe ale corpului. Cu hipertensiunea arterială, se exercită o rezistență mai mare asupra inimii, care trebuie să răspundă prin creșterea masei sale musculare și poate provoca aritmii, insuficiență cardiacă sau angina pectorală.
Simptome ale hipertensiunii arteriale
Din punct de vedere clinic, HTA nu poate da simptome tratament sau, dimpotrivă, se manifestă sub formă receptorilor de dureri de cap severe, congestie facială, greață, vărsături și vedere încețoșată. Această serie de simptome apare deobicei cu creșteri bruște ale tensiunii arteriale.
În majoritatea hipertensiune arteriala, problema este monitorizarea prin măsurarea tensiunea arteriala pacientului în controalele de rutină efectuate de medicului specialist.
Aceste simptome tratament nu trebuie ignorate existand posibilitatea sa aveti hipertensiune arteriala.
Care sunt cauzele hipertensiunii arteriale?
Apar factori care influențează hipertensiunea arteriala :
- Obiceiuri zilnice: mulți dintre factorii care provoacă hipertensiunea arteriala au legătură cu stilului de viață sănătoasă, dieta și exercițiile fizice. Astfel, obezitatea, diabetul, consumul de alcool în exces,sare fumatul sau stresul frecvent sau anxietatea afectează direct nivelul valorile tensiunii arteriale.
- Antecedente familiale de hipertensiunea arteriala
- Reacție la anumite medicamente, cum ar fi unele pentru boli de rinichi, tulburări ale glandei suprarenale sau pilule contraceptive, printre multe altele.
Există, de asemenea, pacienti care nu au nici o cauză hipertensiune , în aceste cazuri se numește hipertensiune esențială.
Cum este prevenita și tratata hipertensiunea ?
In marea majoritate a cazurilor, hipertensiune arteriala nu poate fi vindecata, dar poate fi controlata cu medicamente . Medicul indica tratament indicat trebuie continuat fără întrerupere pe tot parcursul vieții cu ajustările necesare în numărul de pastile și dozele acestora pentru a vă menține tensiunea arterială in valorile recomandate (mai mici de 130/90 mmHg).
În plus, există și simptome tratament hipertensiune arterială importante pe lângă suplimente, care ajută la controlul valorilor tensiunii arteriale:
- Reduceți greutatea corporală dacă sunteți supraponderal sau obez.
- Reduceți consumul de alimente bogate în sare și eliminați utilizarea sării de masă. Limitați adăugarea în timpul preparării mesei și înlocuiți-o cu condimente de tot felul. Mezelurile, cârnații și alte alimente procesate conțin o cantitate mare de condimente și consumul lor ar trebui limitat.
- Nu beți băuturi alcoolice.
- Fii activ fizic: mers pe jos, jogging.
- Mancarea de multe fructe și legume proaspete.
- Renunțarea la fumat.
- Consumul regulat cat mai des de lichide.
- Lucru excesiv.
Pacientul cu hipertensiunea arteriala va primi un tratament farmacologic axat pe controlul nivelului tensiunii arteriale și evitarea creșterilor mari. De asemenea, va fi realizat un plan de control al valorilor tensiunii arteriale pentru a verifica îmbunătățirea și efectul tratamentului efectuat de medicului de familie. Pacient ar trebui să adopte, de asemenea, obiceiuri sănătoase pentru a reduce factori de risc pentru a-și îmbunătăți sănătatea și pentru a preveni posibilele boli asociate.
Diagnostic HTA – Unul dintre procesele care cauzează de obicei hipertensiune arterială este arterioscleroza sau acumularea de colesterol în artere și tromboza, provocând, de asemenea, anevrisme. Astfel, hipertensiunea arteriala trebuie controlată, deoarece poate duce la boli grave și unele care pun viața în pericol, cum ar fi infarct, accident vascular cerebral, insuficiență renală și chiar tulburări de vedere.
Datorită morbidității sale ridicate, tensiunea arteriala ridicata este considerată un factor de risc grav și una dintre principalele probleme de sănătate publică din țările dezvoltate.
Ce specialist tratează HTA? – Deși, în multe cazuri, medic de familie detectează nereguli ale nivelurilor de tensiune în cadrul controalelor periodice, cardiologul va efectua procesul de diagnosticare și monitorizare a pacientului. Atunci cand apare hipertensiunea arterială ,gasim valorilor care sunt peste limita normala a valorilor tensionale de peste 130/80 mmhg. Diagnosticul medicul prescrie tratamentul hipertensiunii arteriale, in special cu blocantele.
Astfel, pacienții cu simptome de tensiunea arteriala adica valorilor tensionale peste 130/ 80 mmhg ar trebui să meargă la medical de Cardiologie pentru a găsi cauza cât mai curând posibil și pentru a începe tratamentul tensiunea arteriala ridicata.
Concluzii finale hipertensiunea arteriala – HTA este principalul factor de risc pentru boli renale medicale și deces în lume, dar controlul tensiunea adecvat al pacientului hipertensiv reduce incontestabil riscul legat de HTA.
Tratamentul medical antihipertensiv sau medicul va indica la adulții cu vârsta de până la 80 de ani de gradul 1 cu risc asociat scăzut atunci când nu este controlat cu modificări de viață și în cazurile de grad 1 cu risc mai mare și în cazurile de grad = 2 . Modificările vietii vor fi indicate la toți pacienții cu HTA.
Inima și arterele sunt organele care suferă, precum si vaselor , cea mai mare modificare dupa diagnosticul hipertensiunii arteriale (HT).
Blocantele ,permit controlul tensiune arteriale și influențează remodelarea ventriculară datorită reducerii postîncărcării, contractilității miocardice, problemele cardiovasculare și tensiunii pe peretele ventricular. Din acest motiv, acestea sunt medicamente foarte utile în tratamentul pacienților hipertensivi cu alfa beta blocante dar si cu diuretice si inhibitorii enzimei de conversie a angiotensina. Acestea nu reprezinta dureri , vasele de sange sunt sanatoase si este recomandat si pentru bolile renale. Pe langa cele mentionate mai sus avem si blocantele canalelor de calciu.
Lasă un răspuns