Viermii si parazitii intestinali sunt microorganisme adăpostite în corpul uman, unde au capacitatea de a se dezvolta, provocând daune considerabile.
Principalii factori de contaminare cu viermi sunt mediul înconjurător si o igienă precară; oamenii care locuiesc in locuri in care se foloseste si se consuma apa care nu a fost purificata corespunzator, prezinta un risc mai mare de a contracta infectia.
Parazitozele intestinale (giardioza si ascaridioza, printre altele) se produc prin ingestia de ouă, larve sau chisturi ale acestor agenți patogeni sau prin transmiterea lor directă prin piele, profitând de orificiile produse de leziuni sau răni ale pielii. Fiecare dintre tipurile de paraziti poate efectua un anumit traseu în interiorul gazdei, afectând astfel unele organe interne.
Viermi intestinali in scaun – tipuri de paraziți
Parazitii intestinali din organismul uman sunt clasificați în două grupe: helminți si protozoare parazite.
Helminții sunt viermi paraziti care traiesc în tractul gastro-intestinal și, deși nu provoacă de obicei probleme de sănătate acute, pot contribui la probleme de sănătate cronice pe termen lung, uneori grave, din cauza modului în care epuizează resursele organismului.
Infecția cu helminți la om prezinta, cel mai adesea, urmatoarele tipuri de viermi:
- Oxiuri. Paraziti intestinali la copii, mici de aproximativ un centimetru. Femela depune ouă noaptea în zona perianală, răspândindu-se ulterior prin cearșafuri, lenjerie și prin tot ce atinge copilul, urmand ca mai apoi sa transmita oxiurii si la adulti.
- Tenia. Viermi plati care trăiesc în interiorul intestinului unde depun aproape un milion de ouă pe zi, apoi larvele devin viermi adulti si continua sa se inmulteasca. Acesti viermi sunt de obicei contractati prin consumul de carne insuficient gătită și alimente contaminate.
- Ascaris lumbricoides. Viermi răspânditi de copiii care mănâncă pământ infectat cu ouăle lor, care sunt apoi trecute în materiile fecale. Boala parazitară provocata de acesti viermisori se numeste ascaridioza si de obicei nu prezintă simptome, deși ocazional poate fi detectata atunci când apar disconfort abdominal, tuse, febră scăzută și erupții cutanate.
Protozoarele sunt organisme unicelulare, cum ar fi giardia, care se pot dezvolta si multiplica în interiorul corpului și pot contribui la probleme acute de sănătate, cum ar fi dureri abdominale, diaree acută sau urticarie, . Giardia sau Giardia lamblia produce boala numita lambliaza sau giardioza care daca este lăsată netratată, aceasta poate duce la deshidratare severă
Viermi intestinali – simptome pentru adulti
Desi adesea nu isi fac simtita prezenta, paraziții intestinali din corpul uman pot fi enervanti și uneori pot declanșa simptome și boli neplăcute. O infectie cu viermi se manifestă în multe moduri diferite.
Din cauza metaboliților toxici, pot apărea uneori tulburări digestive severe. Mâncărimea anală (prurit anal) in timpul nopții se regaseste, de asemenea, printre simptomele unei parazitoze intestinale.
Din cauza lipsei de nutrienți, care poate fi declanșată de paraziti, persoanele afectate se simt slăbite și apatice. Aceste simptome paraziti intestinali copii / limbrici /oxiuri la copii au aproximativ aceleasi simptome . Dacă există o infestare la nivelul creierului și este afectat sistemul nervos central, apar dificultăți de concentrare și comportamente pe care persoanele afectate cu greu si le pot explica.
Pe scurt, va prezentam unele simptome și semne ale parazitilor intestinal includ:
- Probleme digestive, inclusiv constipație , diaree sau gaze
- Probleme la nivelul pielii, inclusiv erupții cutanate inexplicabile, eczeme și mâncărime.
- Oboseală, anemie, dureri musculare
- Lipsa poftei de mancare si greata.
- Anemie prin deficit de fier.
- Scrâșnirea dinților în timpul somnului.
- Stari inexplicabile de anxietate.
- Mâncărime la nivelul anusului sau vaginului.
Viermi intestinali – cum să-i tratezi
De-a lungul timpului, au fost dezvoltate diverse metode de tratament cu ajutorul cărora viermii şi paraziţii intestinali pot fi eliminați din organism. In principal, tratamentul se bazează pe suport farmacologic și presupune administrarea unor medicamente antihelmintice.
Cu toate acestea, este important să folosească si remedii naturale pentru combaterea, eliminarea si ameliorarea simptomelor paraziților. Deci haideti sa vede cum scapam de paraziti.
De asemenea, o infestare cu viermi determină adesea pătrunderea în organism a toxinelor, iar pentru a scăpa de dăunători si pentru a reduce riscul de a fi infectat din nou cu viermi, este asadar important să se elimine astfel de substanțe din organism și să se activeze sistemul imunitar și flora intestinală.Curățarea colonului este o modalitate eficientă de a scăpa de paraziti intestinali. În cel mai rău caz, în intestine se formează un așa-numit biofilm, care oferă viermilor un grad mai mare de protectie. Prin curățarea colonului si îndepărtarea acestui biofilm, cei afectați reduc adesea în mod semnificativ numarul viermilor.
În cele din urma, specialistii oferă o serie de recomandări la care trebuie să fim atenți pentru a preveni infestarea cu paraziti intestinali:
- Igiena bună a mâinilor si evitarea mușcării unghiilor.
- Consumul alimentelor bine spălate și gătite si evitarea alimentelor de la vânzătorii ambulanți și din locurile cu condiții de igienă precare.
- Consumul de apă potabilă sau fiartă.
- Păstrarea casei, podelelor, pereților și împrejurimilor curate și uscate.
- Evitarea contactulului mâinilor și picioarelor cu noroiul, cum ar fi pământul sau nisipul, din locurile în care este cunoscută sau suspectată contaminarea cu fecale.
- Controlul adecvat al sănătății animalelor de companie.
Remedii naturiste pentru paraziți!
Deoarece viermii si parazitii intestinali provoaca o deficienta de nutrienți in organism si acauzeaza simptome de malnutriție și lipsa energiei vitale, este important ca, după un diagnostic de infectie parazitara stabilit de medic, să curățam organismul si să-i furnizam vitaminele și mineralele lipsă pentru regenerare.
In acest sens, există câteva remedii naturale casnice pentru paraziți intestinali care se pot adăuga la tratamentul medicamentos principal si care pot ajuta la o recuperare mai rapida și la ameliorarea simptomelor cauzate de viermisori.
- Usturoi. Unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru eliminarea viermilor si curățarea tubul digestiv, datorită proprietăților naturale antibiotice, antiinflamatorii și antiparazitare, care provin din alicină, principalul său compus activ. Se rcomandă sa se ia cățel de usturoi pe jumătate zdrobit și crud cu un pahar cu ap, pe stomacul gol mai ales cand e vorba de tratament oxiuri.
- Ulei de ricin. Funcționează ca fibrele din alimente, este o modalitate excelentă de a curăța colonul și de a ajuta la eliminarea viermilor. Se amesteca 1 lingura de ulei de ricin in putină apă fierbinte si se bea incet, si e bun si cand avem giardia simptome.
- Infuzie de musetel si cimbru. Acest ceai pentru eliminarea parazitilor nu se consuma foarte concentrat, intrucat amestecul se va completa suficient cat sa produca efectul dorit. Se consuma de două ori pe zi, timp de 7-10 zile .
- Seminte de dovleac. Foarte eficiente pentru eliminarea și prevenirea paraziților, se consuma solubile, zdrobindu-se 50 de grame din aceste semințe împreună cu 250ml apa îndulcită cu miere. De asemenenea, semintele de dovleac se pot consuma si crude dimineața, caz in care trebuie foarte bine mestecate.
- Seminte de lamaie. Se zdrobesc 4-5 semințe de lămâie pentru a crea o pastă si se consuma cu un pahar cu apa sau cu suc de lămâie de două ori pe zi, de preferat la prânz și cină.
Iata asadar o serie de remedii si tratamente atunci cand intampinati unele din simptomele explicate in acest articol. Nu uitati de vizita medicului pentru a primi tratament viermisori copii( antibiotic pentru paraziti intestinali). De multe ori apar opinii cu privire la limbrici viermi intestinali in scaun sau limbrici la copii pe viermi intestinali simptome adulti forum care recomanda tratament paraziti intestinali copii forum chiar si cand e vorba de viermi intestinali giardia sau oxiuri viermi intestinali in scaun .
Lasă un răspuns