• Pagina principală
  • Sănătate
  • Frumuseţe
  • Sexualitate
  • Slăbire
  • Fitness
  • Mod de viata
  • Dieta Keto
  • Contact

LLP- Online ghid de sanatate

Articol promotional Acest post conține linkuri afiliate

Tratamentul natural al paraziților intestinali la adulți

in Sănătate on 31/01/2020

Last Updated on 11/05/2022

Parazitii intestinali sunt organisme cărora le place să se cuibărească în peretele intestinal din tractul gastrointestinal. De cele mai multe ori, ei colonizează mai întâi organele digestive si afectează funcția intestinului, provocand diverse simptome în tot corpul. De asemenea, unii paraziti pătrund mai adânc în organism, existand riscul sa provoace probleme de sănătate mai grave.

Paraziții sau ouăle lor se găsesc de obicei în fecalele animalelor infestate și pot ajunge în câmpuri, în apa subterană sau chiar în nisipul de pe terenul de joacă. Unii paraziti intestinali au transmitere directă de la animal la om sau, mai rar, de la om la om. Acest lucru se întâmplă de obicei prin particule din fecale care sunt transmise prin suprafețe murdare sau prin atingere.

Care sunt paraziții intestinali? Tipuri de viermi intestinali

Aproximativ 300 de specii diferite de viermi și 100 de protozoare pot coloniza intestinul uman, deși nu toate provoacă boli parazitare sau bubite de la paraziti intestinali.

Infestarea cu paraziti intestinali la om presupune, in cele mai multe cazuri, protozoare care se pot răspândi în număr enorm în intestin. Cele mai cunoscute sunt: ​​Giardia (giardioza), Neospora, Amoeba, Toxoplasma, Cryptosporidia și Sarcocystis. A doua familie majoră de paraziți sunt viermii, cum ar fi tenia, viermii rotunzi, oxiurii, viermii anchilostomatici și mulți alții.

Unii dintre acesti viermi intestinali se hrănesc numai cu nutrienti gasiti in organismul gazda. Cei mai periculosi includ viermii rotunzi (ascaris), oxiurii, și tenia. De regula, viermii rotunzi și tenia sunt mult mai periculoși decât oxiuri care se raspandesc la copii.

Cele mai multe infecții cu paraziți intestinali și viermi tenii sunt rare în Europa și sunt cele mai răspândite în zonele subtropicale și tropicale și în țările cu standarde de igienă mai scăzute. Dacă se intampla ca locuitorii României au un astfel de paraziti în corpul lor, adesea au prins agentul patogen într-o călătorie.

Simptomele și tratamentul natural al paraziților intestinali la adulți

Intrucat unii paraziti intestinali pot declanșa paraziti intestinali simptome foarte subtile și care se pot manifesta oriunde în organism, acestea sunt in cele mai multe cazuri foarte nespecifice. În multe cazuri, simptomele clare apar abia la câteva luni după ce parazitii s-au manifestat și s-au înmulțit în organismul gazda.

Cu toate acestea, există unele simptome care pot fi semne ale unei infestări si pot varia în funcție de tipul de parazit. Acestea includ:

  • Deficiențe de nutrienți, epuizare și anemie
  • Lipsa poftei de mancare
  • Dureri abdominale, constipație cronică și/sau diaree
  • Focare inexplicabile de inflamație
  • Ulcere gastrice și intestinale ( scaune moi)
  • Dureri de cap frecvente
  • Scăderea performanței mentale
  • Arsuri la stomac și indigestie

În funcție de tipul de parazit intestinal, medicamente paraziti intestinali adulti anti-paraziti prescrise sunt luate timp de câteva zile până la câteva săptămâni. Vermifugele moderne sunt de încredere, dar de obicei numai împotriva parazitilor adulti. Ouale și larvele viermilor continua adesea sa provoace simptome, așa că aceste remedii sau un anumit tratament naturist paraziti intestinali adulti trebuie folosite de mai multe ori sau susținute și cu alimente naturale, antiparazitare.

Multe plante și alimente au, de asemenea, o apărare excelentă împotriva paraziților, cum ar fi uleiul nativ de cocos, bogat in trigliceride, care intareste imunitatea impotriva germenilor patogeni. De asemenea, usturoiul și ceapa crude consumate zilnic timp de 4 săptămâni, pot fi un tratament extrem de eficient atât împotriva parazitilor, cât și împotriva oualor acestora.

Cu toate acestea, și ingredientele mai puțin picante precum ghimbirul, afinele, varza, aloe babardensis, semințele de dovleac, ananasul sau uleiul de nuca neagra pot provoca daune parazitilor sau chiar bicarbonat de sodiu viermi intestunali, pentru a nu lua antibiotic pentru paraziti intestinali . Asa ca atunci cand doctorul ne pune diagnosticul de parazitii intestinali adulti ni se vor prescrie fie pastile pentru paraziti intestinali adulti ( tratament oxiuri ) sau pentru giardia simptome ( care apar deobicei viermi intestinali in scaun).

Simptome și tratament pentru paraziti intestinali la copii

Principalul simptom de viermisori la copii( limbrici) este mâncărimea severă în jurul anusului. Alte simptome care nu apar întotdeauna sunt greață, vărsături, diaree, crampe abdominale, scădere în greutate și oboseală. Cei mai frecventi paraziti la copii sunt oxiurii, viermi albi care au aproximativ doi milimetri lungime si care seamănă cu bucăți de sfoară.

Dacă parazitii nu se văd in scaun, un diagnostic corespunzator poate fi pus cu ajutorul unui pediatru, deoarece infectarea cu parazitul intestinal poate fi exprimată inițial doar prin mâncărime.

Medicamentele antiparazitare sunt recomandate in cele mai multe cazuri pentru eliminarea oxiurilor. Este, de asemenea, important ca intreaga familie sa fie tratată în același timp pentru a rupe ciclul infecției. Acest tratament trebuie efectuat din nou după ceva timp, deoarece medicamentul nu are efect asupra ouălor de paraziti, ci doar asupra oxiurilor adulți.

Pe lângă medicamente, parazitii intestinali la copii pot fi eliminati și cu unele remedii de la domiciliu. De exemplu, sucul de varză murată sau morcovii cruzi pe stomacul gol sunt potrivite in cele mai multe cazuri.
In plus, cu masurile de igiena adecvate, precum spalarea lenjeriei intime si a lenjeriei de pat, curatarea si mentinerea ungiilor scurte sau dezinfectarea obiectelor atinse frecvent – cum ar fi jucăriile – se poate evita boala parazitara la copii. Daca te intrebi ce analize se fac pentru paraziti intestinali sau cum aflu daca am paraziti intestinali , medicul va face o analiza de scaun pentru a determina cel mai bun tratament oxiuri pentru a scapa de parazitare si de a intari organismul si de a avea un sange curat.

Ce cauzează răspândirea paraziților?

Parazitii intestinali intră în organism în principal în stadiul de ou. Există mai multe moduri prin care putem fi infestați:

  • Prin alimente contaminate, cum ar fi consumul de carne crudă și insuficient gătită (de exemplu, giardia, toxoplasmoza)
  • Apă de băut infectată (de exemplu, amibe)
  • Insecte infectate (de exemplu, malarie)
  • Animale de companie (de exemplu, toxoplasmoza, tenia vulpei)
  • Locații specifice, cum ar fi locurile de joacă (de exemplu, oxiuri)
  • Contact fizic uman direct si un sistem imunitar slab

In cele mai multe cazuri, călătoriile pe distanțe lungi în țări tropicale, presupun intrarea din ce în ce mai mult în contact cu ele. De asemenea, un sistem imunitar slăbit și un mediu intestinal nesănătos sunt favorabile pentru dezvoltarea infectiilor parazitare. Nu uitati sa aveti grija sa va spalati alimentele cu apa pt mancare si atentie la igiena.

Add a Comment

« Cum să se detoxifieze natural
Dialine capsule pentru diabet – preț, prospect, compoziţie, pareri, forum, farmacii »

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

  • Sonixine pastile – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • Heparix pastile – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • Glamilips luciu de buze – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • Visadore crema – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • Hondro Sol spray – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente

Comentarii recente

  • Lili*lilla la Diabex pastile pentru nivelul de zahar din sange ridicat – forum, ingrediente, pareri, preț, prospect, farmacii
  • All.ex.544: la Nicosadio petice – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • Boggdannn.co: la Nicosadio petice – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • sym-834.ble la Alcozar picături – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • mar.dm79 la Alcozar picături – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente

Informațiile de pe acest site au un caracter informativ și nu înlocuiesc consultația medicală. Utilizatorii sunt responsabili pentru utilizarea informațiilor. Informațiile împărtășite pe acest site sunt destinate persoanelor sănătoase și orice dietă sau exercițiu fizic, înainte de a fi efectuat, trebuie să fie aprobat și supravegheat de figura competentă în termenii legii romane. Produsele nu sunt un substitut pentru o dietă sănătoasă și un stil de viață adecvat. Ele nu tratează, previn sau diagnozează boli. În caz de îndoieli, consultați un medic. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru daunele rezultate din utilizarea necorespunzătoare a conținutului sau a produselor. Legăturile (linkurile) nu reprezintă aprobare. Materialele publicitare nu sunt sfaturi medicale. Înainte de a utiliza un produs, citiți întotdeauna eticheta și respectați instrucțiunile.

Acest site nu se ocupă de expedierea produsului sau de colectarea plății și nu poate fi considerat responsabil în niciun fel pentru orice daune fizice sau morale rezultate din utilizarea necorespunzătoare a conținutului publicat sau a produselor sponsorizate. Nu reprezentăm direct niciunul dintre furnizorii sau producătorii produselor. Nu suntem responsabili pentru conținutul site-urilor linkate, indicarea linkurilor nu implică nicio aprobare și/sau împărtășire a responsabilității din partea proprietarului site-ului în ceea ce privește legitimitatea, completitudinea și corectitudinea informațiilor conținute în site-urile indicate.

Suplimentul alimentar este un produs alimentar destinat completării dietei normale. Suplimentul alimentar nu are proprietăți terapeutice sau medicale.
Produsele prezentate nu sunt medicamente și nu înlocuiesc medicamentele. Site-ul nostru nu isi asuma responsabilitatea pentru informatiile prezentate pe site-ul producatorului.

Disclaimer publicitar: Pe acest site pot fi utilizate advertoriale cu tehnica povestirii în scopuri publicitare. Prin urmare, în unele cazuri, pot exista și recenzii ale clienților și specialiștilor extrase din site-urile companiei-mamă a produselor și folosind nume fictive și în scopuri promoționale.

Pagini:
Avertismente medicale
Avertisment publicitar
Disclaimer
Politica de confidentialitate
Politica privind cookie-urile (UE)

Copyright © 2025 · glam theme by Restored 316

Copyright © 2025 LPP-RO 2022

Gestionați consimțământul pentru cookie-uri
Pentru a oferi cele mai bune experiențe, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informații ale dispozitivului. Consimțind la aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțirea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.
Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistics
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vizualizati preferintele
{title} {title} {title}