• Pagina principală
  • Sănătate
  • Frumuseţe
  • Sexualitate
  • Slăbire
  • Fitness
  • Mod de viata
  • Dieta Keto
  • Contact

LLP- Online ghid de sanatate

Articol promotional Acest post conține linkuri afiliate

Totul despre libidou la femei și bărbați

in Sexualitate on 30/01/2020

Last Updated on 02/05/2022

Lipsa apetitului sexual nu trebuie să fie catalogata drept o problemă sau o tulburare, iar dacă știm cum ne afectează scăderea libidoului, vom mai capabil să facem față acestei situatii.
Modul în care experimentam pierderea dorinței sexuale și posibilele sale consecințe este, într-o anumită măsură, și o chestiune de atitudine, mai ales daca suntem constienti de faptul ca motivele pentru un libidou scazut pot fi foarte diferite.

Este important să ne dăm seama că acest lucru nu se datorează întotdeauna unei singure cauze, ci ca poate fi vorba de o combinație de diferiți factori de influență, la fel cum este important sa stim ca atat femeile, cat si barbatii pot fi afectati de aceasta scădere a dorintei sexuale la un anumit moment dat.

Ce este libidoul?

Daca va intrebati ce este libidou sau ce inseamna libidou mai exact, venim cu deifinitia. Termenul libido provine din latină și înseamnă „dorință” sau „pofta”. Cuvântul este folosit în principal în sexologie și se referă la nevoia sexuala, dorinta de experiență sexuala și dorinta de plăcere fizică. Libidoul poate varia foarte mult de la o persoană la alta și poate suferi modificari semnificative de-a lungul vieții.

Apetitul sexual este exprimat în moduri diferite precum gânduri sexuale spontane, frecvența și varietatea fanteziilor sexuale, frecvența dorintei de activitate sexuala, numărul de parteneri, masturbarea, preferința pentru diverse practici și disponibilitatea de abținere de la sex.

Libidoul unei persoane este motivat de funcția creierului, hormoni și comportamentul învățat, indiferent de sexul său și tinde să fluctueze în funcție de stare mentală, schimbări hormonale, boli cronice, dieta și stres. De easemenea, exista și anumite medicamente care pot afecta apetitul sexual.

Pierderea libidoului – cum să stimulezi libidoul?

Lipsa dorinței sexuale este întotdeauna o chestiune de atitudine personală si, desi se spune că bărbații au o dorinta sexuala mai puternică decât femeile, acest lucru nu înseamnă că fanteziile femeilor nu sunt la fel de bogate.

Pentru unii oameni, este destul de normal sa faca sex zilnic, în timp ce pentru alții, o dată pe săptămână sau chiar o dată pe lună este suficient.

Atâta timp cât ambele părți au aceleași dorințe, nu există un punct de referință fix, insa poate deveni o problemă atunci când unul dintre parteneri are o dorinta sexuala mult mai mare sau mai frecventă pe o perioadă mai lungă de timp. Iata cateva trucuri care pot ajuta la restabilirea libidoului:

  • Gestionarea stresului. Stresul nu este bun pentru libidou, iar yoga și alte exerciții de relaxare pot fi buni catalizatori ai dorintei de a simti din nou placere.
  • Alimente afrodisiace. Dacă ai libidoul scazut, ciocolata, ginseng, stridii, maca, trufele si chiar merele ajuta la stimularea apetitului sexual.
  • Comunicarea cu partenerul. Pozitivitatea și încrederea in sine stimuleaza libidoul, iar după o zi incarcata de muncă, un ton placut si complimente adresate partenerului pot sa reaprinda dorinta de satisfacere reciproca.
  • Utilizarea lubrefiantului. Un vagin uscat poate duce la scăderea libidoului, iar un lubrifiant pe baza de ingrediente naturale poate ajuta.
  • Masajul corporal. Atingerea are un efect relaxant și creează conexiune, deoarece provoaca producerea oxitocinei, hormon al îmbrățișării.
  • Exprimarea sincera a nevoilor. Ai putea crede că partenerul știe deja ce-ti face placere după un timp petrecut impreuna, dar adevarul este ca nimeni nu poate citi gândurile altei pe. In, plus comunicarea deschisa creeaza conexiune, conditie esentiala pentru pentru o viață sexuala implinita.

Libidou scăzut la femei – cauze

Cauza scăderii libidoului la femei poate fi legată de o serie de aspecte precum stil de viață, stare de sanatate,alcool, oboseala, factori psihologici, insa, din punct de vedere biologic, libidoul femeii este destinat să asigure fecundarea și astfel reproducerea speciei umane.

Prin urmare, dorinta sexuala la femei este puternic dependentă de ciclul menstrual/libidoul inainte de menstruatie , iar fluctuațiile în libidoul sunt, așadar, evolutive și complet naturale la fel ca si lipsa de libidoul in sarcina sau lipsa libidoului dupa nastere, lucruri perfect normale in aceste conditii. Multe din aceste femei iau vitamine pentru cresterea libidoului la femei.

Libidoul creste, deci, deosebit de mult atunci când femeia se afla la ovulație, deoarece în acest moment este capabilă de fertilizare și șansele de concepție cresc odată cu frecvența actului sexual. După ovulație si in timpul menopauzei, dorinta sexuala la femei scade, asa cum gasim la categoria libidoul scazut la femei forum unde, mai multe femei vorbesc despre probleme ca pierdere libidou si alte afectiuni cronice/menopauza si alte boli medicale .

În plus, atunci când testosteronul și estrogenul, hormonii care asigură dorința sexuală sunt dezechilibrati, acest lucru poate avea consecințe asupra libidoului femeilor. Alte cauze specifice care pot duce la scaderea libidoului la femei sunt:

  • Sarcina: majoritatea femeilor experimentează o scădere a libidoului în timpul sarcinii și în perioada de după nașterea copilului. Acest lucru are de-a face din nou cu modificările hormonale la femei iar dorința sau dorintele sexuale sunt la un nivel scazut, sex deloc . .
  • Menopauza: în timpul menopauzei, din cauza trecerii de la perioada fertilă la perioada nefertilă, există schimbari hormonale in organism, care au ca rezultat mai puțină dorință de stimulare sexuală, plus stresul provocat de acest lucru
  • Probleme ginecologice: problemele medicale specifice ale femeilor precum uscăciunea vaginală, durerea în timpul actului sexual sau bolile pelvine și abdominale au, de asemenea, un efect negativ asupra libidoului femeii, care uneori nu poate fi rezolvar cu medicamentele / suplimente online. De multe ori avem nevoie si de somn, ginseng si sa scapam de vicii ca alcool sau oboseala.

Vitamine pentru creșterea libidoului la femei

Se știe deja că libidoul la femei este determinat de producția de testosteron si estrogen: cu cât organismul produce mai mult testosteron si estrogen, cu atât apetitul sexual al femeii va fi mai mare. Producția acestor hormoni, la rândul său, determinată de cantitatea de dopamină si serotonina secretata de organism. Prin urmare, scaderea libidoului la femei/lipsa sexului la femei este, de obicei, direct proportionala cu capacitatea organismului de a produce acesti hormoni.

Obținerea unei cantitati suficiente de tirozină este importanta pentru producerea de dopamină. Tirozina este un aminoacid care poate fi găsit în produsele alimentare, cum ar fi carnea de pui, brânză, semințele de susan și boabele de soia. Pentru producerea de serotonină este nevoie de triptofan, care se poate găsi în lapte, brânză, fulgi de ovăz, ton, pui, ciocolată, pâine și banane.

De asemenea, este nevoie de suficientă vitamina B3 (acid nicotinic), vitamina B6 (piridoxină) și vitamina C pentru a produce suficienti neurotransmițători. Vitamina B se găsește în principal în carne, pește și nuci, iar acidul ascorbic se găsește în fructe, legume și plante, dar se pot procura cu usurinta si din numeroase suplimente alimentare. De asemenea, minerale precum fosfor, zinc, fier, calciu și magneziu, joaca un rol important in mentinerea acestui echilibru hormonal, acestea facand parte si din necesarul de med pentru scaderea libidoului la barbati si ca tratament pentru scaderea libidoului la barbati .

Vitamina D si libidoul

Vitamina D este foarte importantă pentru sistemul nostru imunitar, inimă și vasele de sânge, dar și pentru producția de hormoni steroizi. Exemple de hormoni steroizi includ progesteron, estrogen și testosteron. Acești hormoni sunt foarte importanți pentru un libido sănătos. Prin urmare, o lipsa de vitamina D poate provoca oboseală, apatie, depresie, rezistență redusă la stres – pe scurt, poate afecta dorința femeilor de a face sex.

Exact același lucru se întâmplă si cu cresterea libidoului masculin utilizand vitamina D. Exista un studiu a mai arătat că bărbații cu apetit sexual scăzut ar trebui să petreacă timp de 30 de minute la soare timp de două săptămâni pentru a-și creste dorinta sexuala.

Tratament pentru scăderea libidoului la bărbați

Restabilirea plăcerii sexuale si a potentei masculine cu ajutorul unei pastile care costa cateva sute de lei sună tentant. Cu toate ca, industria farmaceutică a cercetat medicamentele adecvate împotriva pierderii libidoului de mulți ani, în prezent există cunoștințe științifice insuficiente despre eficacitatea și modul in care afectează sanatatea.

Terapia pentru probleme cu libidoul masculin, la fel ca in cazul femeilor, depinde de cauza diagnosticată. Asa cum, pentru o femeie un ginecolog poate elucida cauza durerii în timpul sexului sau poate identifica ce dezechilibre hormonale sunt de vină pentru pierderea libidoului, primul punct de contact pentru barbatii care se confrunta cu probleme sexuale este adesea medicul specialist sau urologul.

In cazul in care sunt descoperite posibile cauze fizice pentru un libidou scazut, acestea pot fi de obicei remediate rapid și eficient prin administrarea de medicamente pentru cresterea nivelului de testosteron.
De asemenea, medicul de familie poate afla dacă pierderea libidoului este legată de anumite medicamente, in cazul unor afectiuni deja existente (hipertensiune arteriala, diabetul, depresia etc.) prin schimbarea medicației pentru cresterea libidoului la barbati si femei.

Dacă nu există niciun motiv fizic pentru lipsa dorintei sexuale, apare adesea o tulburare sexuală, ceea ce înseamnă că interesul pentru sex inca exista, dar anumite probleme de natura psihologica trebuie, mai intai, sa fie inlaturate. In cazul problemelor de sănătate psihologica, abordările de tratament psihoterapeutic, posibil și terapia de cuplu sunt promițătoare.

Add a Comment

« Cum să folosești fanteziile pentru a hrăni dorințele sexuale?
PRESIUNEA PULSULUI – UN PREDICTOR AL RISCULUI CARDIOVASCULAR »

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

  • Sonixine pastile – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • Heparix pastile – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • Glamilips luciu de buze – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • Visadore crema – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • Hondro Sol spray – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente

Comentarii recente

  • Lili*lilla la Diabex pastile pentru nivelul de zahar din sange ridicat – forum, ingrediente, pareri, preț, prospect, farmacii
  • All.ex.544: la Nicosadio petice – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • Boggdannn.co: la Nicosadio petice – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • sym-834.ble la Alcozar picături – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente
  • mar.dm79 la Alcozar picături – pareri, pret, farmacie, prospect, ingrediente

Informațiile de pe acest site au un caracter informativ și nu înlocuiesc consultația medicală. Utilizatorii sunt responsabili pentru utilizarea informațiilor. Informațiile împărtășite pe acest site sunt destinate persoanelor sănătoase și orice dietă sau exercițiu fizic, înainte de a fi efectuat, trebuie să fie aprobat și supravegheat de figura competentă în termenii legii romane. Produsele nu sunt un substitut pentru o dietă sănătoasă și un stil de viață adecvat. Ele nu tratează, previn sau diagnozează boli. În caz de îndoieli, consultați un medic. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru daunele rezultate din utilizarea necorespunzătoare a conținutului sau a produselor. Legăturile (linkurile) nu reprezintă aprobare. Materialele publicitare nu sunt sfaturi medicale. Înainte de a utiliza un produs, citiți întotdeauna eticheta și respectați instrucțiunile.

Acest site nu se ocupă de expedierea produsului sau de colectarea plății și nu poate fi considerat responsabil în niciun fel pentru orice daune fizice sau morale rezultate din utilizarea necorespunzătoare a conținutului publicat sau a produselor sponsorizate. Nu reprezentăm direct niciunul dintre furnizorii sau producătorii produselor. Nu suntem responsabili pentru conținutul site-urilor linkate, indicarea linkurilor nu implică nicio aprobare și/sau împărtășire a responsabilității din partea proprietarului site-ului în ceea ce privește legitimitatea, completitudinea și corectitudinea informațiilor conținute în site-urile indicate.

Suplimentul alimentar este un produs alimentar destinat completării dietei normale. Suplimentul alimentar nu are proprietăți terapeutice sau medicale.
Produsele prezentate nu sunt medicamente și nu înlocuiesc medicamentele. Site-ul nostru nu isi asuma responsabilitatea pentru informatiile prezentate pe site-ul producatorului.

Disclaimer publicitar: Pe acest site pot fi utilizate advertoriale cu tehnica povestirii în scopuri publicitare. Prin urmare, în unele cazuri, pot exista și recenzii ale clienților și specialiștilor extrase din site-urile companiei-mamă a produselor și folosind nume fictive și în scopuri promoționale.

Pagini:
Avertismente medicale
Avertisment publicitar
Disclaimer
Politica de confidentialitate
Politica privind cookie-urile (UE)

Copyright © 2025 · glam theme by Restored 316

Copyright © 2025 LPP-RO 2022

Gestionați consimțământul pentru cookie-uri
Pentru a oferi cele mai bune experiențe, folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și/sau accesa informații ale dispozitivului. Consimțind la aceste tehnologii ne va permite să procesăm date precum comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Neconsimțirea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.
Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistics
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
Vizualizati preferintele
{title} {title} {title}