Last Updated on 02/08/2022
Toți dorim să avem o siluetă de vis, dar pentru aceasta trebuie să avem greutatea corporală optimă. Doar că pentru a scăpa de kilograme în plus, procesul de pierderea în greutate nu este deloc ușor.
În acest articol, vom oferi informații despre cum sa slabesti natural, și când avem nevoie de sfatul medicului în cazul de slăbire. De asemenea vom cunoaște mai mult despre metode de slabit, cele mai bune picături de pierdere în greutate și dieta fix la fix pareri.
Cum sa pierzi in greutate intr-un mod natural?
Există mai mulți factori care pot determina cresterea in greutate, printre care cele mai populare motive de îngrășare, precum istoricul de familie, obicei de alimentare nesanatos, lipsa de somn, stresul si tulburări de dispozitie.
Din punct de vedere medical, ca simptome de relevanță la care e nevoie de a ține cont ar include:
- Dureri abdominale
- Balonarea și edeme
Palpitatii
Printre cele mai populare motive de îngrășare sunt:
- aportul de calorii exagerat
- sarcina
- diabetul și tratament cu insulina
medicamente și tratament cu corticosteroizi, antidepresive și antipsihotice, sau utilizarea pastilelor anticonceptionale
Concepția generală de pierdere în greutate în mod natural și sanatos se bazează pe faptul că organismul are nevoie de aportul echilibrat ale proteinelor, lipidelor, fibrelor, carbohidratilor, vitaminelor si mineralelor necesare pentru sănătate.
Pentru a pierde în greutate, adesea persoanele caută în internet cure de slabire, care vin cu propuneri diverse de a organiza obiceiurile alimentare prin anumite scheme de produse, orare de alimentare și metode de calculare de calorii. Înainte de a alege o dietă potrivită, totuși este important de a menționa că aceasta ar trebui adaptată individual pentru fiecare persoană în baza la rezultatele unui set de analize medicale și studierea istoricului medical de boli de către un medic specialist.
De asemenea nu putem uita de efectul advers a dietelor foarte restrictive, care interzic total consumul produselor nesănătoase precum fast-food, dulciuri și carbohidrați, dar care prin această interzicere creează un efect psihologic de sporire la nivelul de poftă la astfel de produse, ce poate cauza recuperarea sau inclusiv depășirea greutății în câteva luni după terminarea dietei.
În acest sens, este bine de considerat diete care permit o schimbare treptată a obiceiurilor alimentare. Una din acestea este dieta fix la fix. Aceasta își propune să ajute la pierderea în greutate într-un mod natural, fără restricții, și să stimuleze un metabolism rapid cu un orar de mese programat.
Cu toate acestea, o cură de slăbire nu poate fi suficienta pentru a pierde greutate. Pentru scăderea sănătoasă în greutate, este nevoie de a practica sport si exerciții fizice. Prin aceasta nu numai poți reuși să arzi grasimile acumulate, ci și inclusiv vei putea contribui la o stare psihica mai buna, ajuta la digestie, îmbunătăți sănătatea sistemului cardiovascular si contribui la detoxifierea corpului.
Medicamente scadere in greutate – sunt ele sanatoase si necesare?
Una din recomandările principale pentru persoanele care doresc pierderea greutății în plus este combinația dintre activitate fizică sporită cu dietă echilibrată. Însă când indicele masei corporale depășește cu mult valorile normale, precum în cazul la majoritatea persoanelor cu obezitate, este posibilă utilizarea de produse de slabit pentru pierdere în greutate.
Acestea au ca scopuri principale:
- scăderea la nivelul poftei de mâncare
- scăderea la absorbtia grasimilor
creșterea arderii grasimilor
Puteți găsi o varietate enormă de astfel de produse sub formă de picaturi de slabit, pulbere sau pastile slabit.
De asemenea natura și plantele pot să ne ajute în pierderea din grăsime. De exemplu spirulina ajuta la scăderea apetitului. Plantele din grupul baca (struguri, macese, afine, fructe de padure, etc.) au multe propietăți benefice pentru pierderea kilogramelor nedorite.
Ceaiul de urzică face parte din ceaiuri folosite pentru slăbit. Alte ceaiuri de acest tip sunt: ceaiul verde, ceaiul de soc, ceaiul oolong și diferite combinații de infuzii de plante cu ginseng, ananas și altele, pe care le puteți găsi în farmacii.
Pastile de slabit recomandate de medici
Există diferiți factori luați în considerare de un medic specialist pentru selecționarea unui medicament pentru a stimula procesul de pierdere în greutate, acestia putand sa va prescrie cele mai bune picaturi de pierdere in greutate pe langa metode slabit, in functie de organismul dvs.
În primul rând, este nevoie de realizat diferite teste medicale pentru a studia starea actuală de sănătate, boli și afecțiuni. De asemenea este important de considerat istoricul de boli al familiei. Un alt factor este analizarea posibilelor efecte adverse a unui astfel de tratament de slăbit care ar putea afecta starea de sănătate, precum și posibilelor efecte care reiese din interacțiunea cu alte tratamente administrate și care pot afecta eficiența lor.
De aceea, în cazul în care aveți deja diferite afecțiuni de sănătate și luați tratament pentru acestea, se recomandă să consultați medicul specialist care va putea să vă ajute în indicarea unor produse pentru pierderea în greutate special pentru dumneavoastră.
Pierdere in greutate rapida – cauze. Cand este momentul sa iti faci griji?
Nu se cunoaste cu precizie cand anume scaderea in greutatea corporală poate deveni o ingrijorare. Insa, se recomandă evaluarea medicului în cazul pierderii peste 5% din greutate într-un timp relativ scurt de 6-12 luni, mai ales dupa 45 de ani. Deci când am slabit brusc 10 kg, trebuie să investigăm cauza, cu ajutorul la analize medicale potrivite sfătuite de medicul specialist.
Ar trebui sa acordăm atentie daca observăm pierdere in greutate simptome și semne precum:
- Oboseala frecventă
- Pierderea apetitului alimentar
Cresterea frecventei imbolnavirilor sau infectiilor
Printre pierdere in greutate cauze, pot fi următoarele:
- Consumul de alcool sau droguri
- Afecțiuni și boli ca de exemplu: boala Addison, boala Crohn, colita ulcerativa, boala Parkinson
- Cancer și tratament de cancer care poate cauza greturi si varsaturi
- Tulburări depresive majore
- Diabetul
- HIV/SIDA
- Tuberculoza
Tratament cu medicamente care reduc apetitul
Depresia si scaderea in greutate
Depresia se manifestă nu numai prin semne emotionale, dar și prin semne fizice, unele din care pot duce la pierderea în greutate. Un semn de acest tip se manifestă prin probleme digestive ca greata, diaree sau constipatie cronica, deoarece în timpul depresiei persoana poate deveni sensibila la mirosul de mancare.
Unul din simptome ale depresiei care pot duce la scăderea greutății corporale este modificarea apetitului. Așadar, majoritatea persoanelor cu depresie pot cu ușurintă pierde apetitul alimentar si scad in greutate, dar totodată exista si cazuri in care depresia creste nevoia de carbohidrati si astfel se poate ajunge la cresteri masive in greutate.
Anxietatea si scaderea in greutate
Starea de anxietate continuă vă poate determina să slăbiți din mai multe motive.
Unul din acestea este sporirea metabolismului din cauza anxietății, ceea ce duce la pierderea în greutate. De asemenea persoanele cu anxietate pot avea simptome gastrointestinale, cum ar fi greață, vărsăturile sau probleme intestinale, din cauza efectelor stresului asupra stomacului și intestinelor
Din cauza anxietății și stresului, unele persoane pot pur și simplu uita să mănânce. Un alt motiv al pierderii greutății de la anxietate sunt mișcările nervoase constante care pot arde calorii. În timp, acest lucru ar putea contribui la pierdere în greutate.
Când persoanele suferă de anxietate, se recomandă o dietă bogată în calorii, proteine și în carbohidrați, care poate fi elaborată de un medic nutriționist.
Pierdere in greutate la bebelusi
Se consideră ca regulă generală că o pierdere în greutate de 7-10% din greutatea bebelușilor de la naștere este absolut normală. Dar este important de avut în vedere că fiecare caz este individual și nu poate fi comparat cu altele.
Conform unor cercetări, bebelușii alăptați își recâștigă greutatea avută la naștere aproximativ în timp de 8,3 zile. Uneori pierderea în greutate excesivă poate fi un semn la alimentare insuficientă sau a unei stări medicale. Dar pentru a stabili cu certitudine cauza acesteia, este nevoie de o evaluare completă de un medic pediatru.
Lasă un răspuns