Last Updated on 03/05/2022
De-a lungul timpului, au existat schimbări majore în felul cum s-a raportat societatea la dragoste si sexualitate, relațiile trecând de la o măsură practică și adesea necesară la a fi o alegere.
În același timp, a apărut o noțiune romantică larg răspândită despre faptul că dragostea și sexul merg mână în mână, iar descoperirea sexualității a devenit o provocare pentru tot mai multe persoane. Desi sa vrei sa stii totul despre sexualitate si beneficiile sexului poate atrage o multime de lucruri pozitive, aceste schimbări au dus la nasterea unei presiuni în jurul sexului cum nu a existat vreodată in viața unui om, iar dorința sexuală aproape ca a devenit o conditionare a relatiei de dragoste.
Si, totusi, dorința nu poate fi îndeplinită la comandă, iar o viața sexuală bazata strict pe nevoile celuilalt, va deveni din ce în ce mai greu de mentinut pe termen lung. Prin urmare, se cere trecerea in revista a unor aspecte cheie ale sexualității, care pot ajuta la depasirea unor momente dificile in plan sexual.
Sexualitatea feminină – de ce femeile pot simți lucrurile mai puternic?
Sexualitatea feminină este diversă: în timp ce unele femei au o sexualitate puternica și reusesc aproape întotdeauna sa aiba orgasm, pentru altele atingerea punctului culminant durează ceva mai mult, iar uneori stimulii pot sa nu funcționeze deloc.
Generarea excitării în zona genitală este un joc complicat de sentimente, fantezii și reacții fizice, care se manifesta diferit de la o femeie la alta. Din punct de vedere biologic, sistemul limbic este activat într-o parte a creierului foarte veche din punct de vedere evolutiv, care este responsabilă pentru senzații și controlul acestora.
Când se produce aceasta stimulare, activitatea sistemului nervos autonom este crescută și sunt eliberați hormoni care ar trebui să pregătească corpul femeii pentru contactul sexual.
Tensiunea arterială crește, fluxul sanguin și sensibilitatea pielii cresc, la fel și fluxul sanguin către organele pelvine și zona intimă, adică clitoris, labii și vagin. Asa cum mentionam la inceput, această tensiune percepută pozitiv este declanșată de mângâiere, atingere, mângâiere – dar și de fantezii sexuale. Semnul fizic consta in faptul ca glandele vaginului încep să secrete un lichid care acționează ca un lubrifiant natural. Labiile mari de umfla, iar labiile mici devin mai groase și mai roșii, facilitand intrarea in vagin. Clitorisul crește în dimensiune și circumferință și, in același timp, sfarcurile se ridică, iar sânii se pot umfla ușor.
Dacă excitația sexuală sau sexualitatea este crescută în continuare, printr-o acordare susținută a gândirii, simțirii și imaginației, prin stimuli tactili constanti și adecvati ai zonelor erogene și prin stimularea funcțională a clitorisului și a vaginului manual și/sau prin ridicarea și mișcarea penisului în vagin, pot fi îndeplinite condițiile necesare pentru obtinerea unui orgasm feminin.
Pe lângă o nouă creștere semnificativă a sensibilității în zonele erogene stimulate, orgasmul la femei duce la creșterea ritmului cardiac, a tensiunii arteriale și a respirației și la o contracție involuntară a mușchilor din uter și vagin, până la un punct maxim de plăcere urmat de o relaxare profundă.
Sexualitate intensă – cum să o obțineți?
Cum se manifesta sexualitatea feminina? Ce inseamna sexualitate masculina? Ce sexualitate am si ce e cu obsesia penisului? Ce metode de stimulare sexuală exista? Spectrul sexualitatii este larg, iar cei care pot răspunde la aceste întrebări au șanse mai mari de a avea o viata sexuala satisfacatoare.
Orgasmul este ingredientul principal in sexualitatea umana si o experiență specială in sine.
Prin urmare, pentru a sti cum poti obtine si mentine cat mai mult acest tip de sănătate sexuală, trebuie sa tii cont de anumiti factori:
- Mai multa atentie acordata nevoilor celeilalte persoane: fiecare persoană reacționează la stimuli diferiți, iar uneori, ceea ce ne produce plăcere poate sa difere în funcție de starea de spirit, nivelul de stres sau momentul hormonal, de exemplu;
- Prelungirea preludiului: concentrarea pe nevoile sexuale ale celeilalte persoane și acordarea de timp sunt doua aspecte care au fost menționate mai des de catre persoanele care, potrivit sondajelor, se bucura de mai multe orgasme.
- Masturbarea, ca exercitiu: unele lucruri pot fi încercate doar în timpul masturbării și apoi în cuplu. Prin urmare, este indicat să ne ocupam de propriul corp și apoi să comunicam clar ce ne provoaca placere și ce nu.
- Mai multa educatie sexuala: există diverse metode de a rezista mai mult in pat si tehnici care pot fi folosite pentru a dezvolta conștientizarea propriului corp, precum meditația, mindfulness sau tutoriale online despre sex si descoperirea sexualității.
- Potentiatori cu efect afrodisiac: dacă sunt luate înainte de sex, anumite substante si medicamente au un efect afrodisiac si prelungesc durata erecției sau, in cazul femeilor, asigură relaxarea mușchilor, ceea ce facilitează si sustine actul sexual.
Libidoul bărbaților și femeilor
Libidoul este energia sexuală care este legată de dorința noastră sexuală. Este exprimat diferit la femei și la bărbați, deoarece hormonii sexuali sunt în principal responsabili pentru libidoul fiecarei persoane și, prin urmare, pentru comportamentul nostru sexual. Motiv pentru care multi ajung sa se intereseze de diferite metode precum cum să crești potența masculină.
La bărbați hormonul testosteron controlează forța motrice, iar procesele orgasmului sunt folosite in fertilizare pentru a putea ejecta o cantitate suficientă de spermă.
La femei, hormonul estrogen joaca un rol important in excitarea sexuală, care este necesară pentru o conexiune sexuală, dar nu și pentru un orgasm.
Atat la femei, cat si la barbati, excitarea sexuală poate fi declanșată de experiența dorinței și de a fi dorit, dar și de prezenta unei fantezii erotice cu o persoană, context sau obiecte cu care sunt asociate plăcerea și dorința sexuală.
Imposibilitatea de a avea orgasm, cunoscută și sub numele de anorgasmie, poate avea o varietate de cauze. Pe de o parte acestea pot fi de natura fizica – anumite boli si medicamente pot afecta capacitatea de a avea libidou sau erectie.
De asemenea, există si cauze psihologice care pot afecta sexualitatea in cuplu. În situații stresante, multor barbati le este mai greu să aiba o erectie, iar ingrijorarea că partenerul te poate părăsi dacă dorința sexuală nu se îmbunătățește curând poate duce inhibare. Oamenii care au avut experiențe proaste în trecut pot avea, de asemenea, probleme în a se bucura de actul sexual și a manifesta placere sexuală.
Orientarea sexuala si descoperirea sexualității
Când vine vorba de sex, in 2022 fiecare persoană este diferită și este posibil ca sexul celeilalte persoane sa joace un rol important identificarea propriilor preferinte.
Exista mai multe tipuri de orientari sexuale cu care oamenii se asociaza si care au aceleasi drepturile:
- Ce inseamna heterosexual: (orientarea sexuala normala sau heterosexualitate dex ): o persoană care se simte atrasa doar de persoanele de sex opus.
- Ce inseamna homosexual: o persoană care găsește atractive doar persoanele de același sex. Alti termeni folosiți în acest caz sunt, „gay”, sau „lesbiana”.
- Ce inseamna pansexual: o persoană atrasa de alți oameni, indiferent de sex sau gen.
- Ce inseamna bisexual: o persoană atrasa atât de persoane de acelasi sex, cât și de sex opus.
- Ce inseamna asexual: persoană care nu simte nicio atracție sexuală – indiferent de sex.
- Ce inseamna queer: persoană care respinge normele sociale ale heterosexualității și genului binar.
Oricine își dorește sa simta orgasmul in timpul unei partide de sex, dar nu il poate atinge, sau se simte inconfortabil sau are o frustrare sexuala, ar putea avea probleme fizice sau psihologice care împiedică excitarea sexuală. Consilierea unui specialist, psihoterapia sau terapia sexuală, în cazul unor probleme recurente sau cand iti dai seama de orientarea sexuala pot fi colacul de salvare într-o astfel de căutare. In ceea ce priveste orientarea sexuala barbati dar si la femei sa fie mai complexa este deja ceva normal.
Cum se folosesc afrodisiacele?
Afrodisiacele sunt substanțe, parfumuri, substanțe minerale sau alimente de origine animală și vegetală care au scopul de a crește libidoul și au, în acest context, un efect revigorant și stimulator asupra dorinței sexuale si sexualitatea. Afrodisiacele acționează asupra sistemului limbic din creier, unde se eliberează endorfinele și se simt emoțiile, dar pot avea un efect direct și asupra organelor sexuale. Atunci cand vine vorba de lipsa sexului efecte la o persoană, se recomanda afrodisiace pentru stimulare si de a incerca ceva nou privind sexualitatea ta.
Deși există substanțe care într-adevăr au un efect pozitiv asupra erecțiilor, parerile specialistilor sunt rezervate, iar influența reală a așa-ziselor afrodisiace asupra libidoului nu a fost incaă dovedită științific. Cu toate acestea, alimentele și suplimentele naturale care sporesc plăcerea merită verificate, înainte de a recurge la medicamente.
Cele mai cunoscute droguri pentru stimulare sexuala sunt amplificatoare sintetice care, pe langa faptul ca sunt costisitoare, pot avea și numeroase efecte secundare care nu trebuie subestimate. Acesta este motivul pentru care aceste medicamente necesită o rețetă.
Alternativ, există și anumiți potențiatori sexuali naturali pe bază de plante, al caror avantaj este că pot fi obținuti relativ ieftin fără prescripție medicală și, de obicei, nu provoacă efecte secundare dăunătoare. Multe dintre afrodisiacele naturale sunt potrivite atat pentru femei, cat și pentru bărbați.
Contează dimensiunea penisului?
Zvonul că un penis mare este deosebit de important pentru o partida de sex satisfacatoare a persistat pentru mult timp, ceea ce poate justifica de ce astazi peste jumătate dintre bărbați nu sunt mulțumiți de marimea penisului lor.
Insa lungimea penisului este complet supraevaluată de bărbați, anatomia feminină confirmand că nici un bărbat cu un penis relativ mic nu trebuie să-și facă griji cu privire la abilitățile sale sexuale. Relativ puține femei pot atinge punctul culminant prin penetrare pură în timpul actului sexual, iar acest lucru are de-a face cu faptul că centrul plăcerii femeii, clitorisul, se află în afara vaginului.
In plus, exista studii care au confirmat ca un penis prea lung poate provoca dureri pentru sexul feminin. Penisurile lungi și subțiri pot cauza femeilor durere în loc de plăcere, deoarece nu stimulează părțile laterale ale canalului vaginal.
Asadar, sanatatea sexuală sau sexualitatea nu are intotdeauna legatura cu lungimea penisului, iar dacă un bărbat nu reușește să facă femeile să ajungă la punctul culminant prin penetrare, nu ar trebui să tragă concluzia că ceva nu este în regulă cu penisul lui. Cu toate acestea, dacă lungimea penisului reprezintă o problemă reală, există opțiuni de tratament sau de marire penis care pot ajuta la transformarea in bine a vietii sexuale la o persoană.
Lasă un răspuns