Last Updated on 28/07/2021
Tema centrală a Zilei Mondiale a sănătății și a programelor de prevenire implementate în aprilie este hipertensiunea arteriala. În prevenirea, dar și în tratamentul hipertensiunii arteriale, dieta joacă un rol-cheie. Vă aducem sfaturi despre cum vă puteți regla reduce tensiunea arterială prin.
Se estimează că până la 40% din populația din Croația are hipertensiune arterială, iar femeile sunt mai expuse riscului decât bărbații. În primul rând, la persoanele cu exces de greutate și obezitate, este necesar să se introducă o reducere a aportului caloric zilnic și să se schimbe încet obiceiurile alimentare și de viață. Sa dovedit că pierderea a 10 kilograme în plus obținută prin și menținută timp de doi ani determină o cu 6-9 / 4-6 mmHg. Tensiunea arterială scăzută provoacă, de obicei, mai puțină îngrijorare, potasiu magneziu dar este prezentă și în populație și este adesea incomodă pentru persoanele care suferă de tulburare. Și în acest caz, măsurile sfecla dietetice pot fi de ajutor.
O dietă care dă rezultate în două săptămâni
Activitatea fizică optimă este la fel de importantă ca o abordare sănătoasă și modificări dietetice în tulburările de tensiune arterială și se recomandă o activitate fizică moderată de cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Ca parte integrantă a stilului de viață și a modificărilor dietetice, exercițiile aerobice regulate la persoanele cu suferă de hipertensiune arterială sunt asociate cu o scădere a tensiunii arteriale cu 4-9 / 3-9 mmHg.
Oamenii de știință din SUA au dezvoltat și testat în numeroase studii clinice dieta DASH pentru bazată pe un aport contribuie ridicat de fructe și legume, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și o restricție la produsele din carne uscată și sare. Dieta sa dovedit a fi foarte eficientă și este posibil să o acceptați pe termen lung, ca mod de viață. Rezultatele sunt vizibile după numai două săptămâni.
Ulei de măsline în loc de medicine.In persoanele cu suferă de vaselor de sânge, este important să subliniem că raportul și cantitatea de electroliți au o importanță deosebită , unde potasiul este un mineral dorit și este necesar să se ia cât mai mult posibil, iar aportul de sare (sodiu) trebuie limitat la maximum 5 g pe zi (1 linguriță). Bananele , roșiile, legumele cu frunze verzi sunt alimente care sunt o sursă bună de bogate în potasiu și ar trebui combinate în meniul zilnic . Pe lângă ciocolată neagră, mineralele calciu și potasiu calciu magneziu joacă, de asemenea, un rol important în menținerea tensiunii arteriale normale.
Sa observat că vegetarienii au o rată semnificativ cereale integrale mai mică de vaselor de sânge și decât persoanele care mănâncă carne. De asemenea, hipertensivi atunci când oamenii care mănâncă carne trec la o vegetariană, scade tensiunea arterială scade, iar când vegetarienii încep să mănânce carne, scad tensiunea crește.
Un efect pozitiv asupra normaliza vaselor de sange a fost observat și la persoanele care urmează o dietă mediteraneană. Sunt deosebit de încurajatoare studiile științifice privind uleiul de măsline extra virgin. Anume, s-a observat că suc de sfeclă de alimente rodie persoanele care consumă în mod regulat ulei de măsline au valori mai scăzute ale scăderea tensiunii arteriale, iar consumul regulat de ulei de măsline poate chiar reduce nevoia de sfeclă de antihipertensive fructe legume.(medicamente pentru scăderea regim vaselor de floarea soarelui).
Mai puțină sare, presiune mai mică
Un număr mare de studii științifice din ultimele două decenii au fost efectuate pentru a determina impactul consumului de adică o bogată în sodiu, asupra incidenței. O analiză a 28 de studii a arătat că o ușoară restricție a sodiului alimentar determină o reducere semnificativă a scădere a tensiunea arteriala la persoanele cu arterială crescută. Această observație este importantă și din punct de vedere al populației sânge mare de sare. Deoarece majoritatea sării pe care o ingerăm zilnic în alimente bogate se găsește în produsele industriale prelucrate legume cereale, este necesar să se declare în mod adecvat conținutul de clorură de sodiu.
De asemenea, instituțiile relevantear suc de rodie trebui să încurajeze arteriale și industria alimentară să reducă conținutul de al acestor produse oxid nitric. Reducerea aportului de sare mm hg, alimente procesate și grăsimi saturate trebuie efectuată ca parte a altor modificări presiunea ale stilului de viață, consumul moderat în primul rând cu o reducere a excesului de greutate și a activității fizice regulate. În pagina următoare, citiți Ce alimente ar trebui să consumați dacă aveți hipertensiunea arterială.
Ce când tensiunea arterială este scăzută?
Slăbiciunea, amețelile, leșinul sunt simptome comune și neplăcute ale normalizarea tensiunii arteriale scăzute. Tensiunea arterială scăzută poate fi rezultatul unor boli și afecțiuni, utilizarea medicamentelor , dar este o afecțiune benignă comună care este congenitală sânge, în special la femei.
Condițiile care determină scăderea reducerea tensiunii arteriale includ sângerare, infecții , deshidratare, boli de inimă, presiunea funcție slabă a glandei suprarenale, micul dejun sarcină, atașare la pat, otrăvire și hipertensiune arteriala reacții la transfuzii de consumul de alcool. Tensiunea arterială scăzută nu necesită presiunea întotdeauna sistemului nervos tratament medical accident vascular cerebral, omega 3 cel mai adesea este necesar să înveți să faci față acestei afecțiuni în viața de zi cu zi.
Se recomandă:
- un pahar de vin roșu după masă
- cafea de dimineață
- consumul frecvent de supe și băuturi izotonice bogate în electroliți
- aport alimentar ușor mai mare de proteine
- creșterea ușoară a aportului de sare
Nu se recomandă:
- consumul de cantități mai mari de usturoi
- perioade lungi de foame în timpul zilei
- omiterea micului dejun
Lasă un răspuns