Last Updated on 11/05/2022
Să afli că ai viermi sau alți paraziti intestinali poate fi șocant – diareea, oboseala, gazele, dureri de stomac, pofta de mancare scazuta și balonareaa, mâncărimea în anus, greața sau scăderea în greutate pot fi simptome că acesti inamici s-au adapostit in tractul tau digestiv.
Cu toate acestea, există multe măsuri naturale și tehnici de îngrijire adesea recomandate pentru pentru a preveni sau elimina parazitii intestinali precum giardia, oxiuri sau tenia. Printre ceaiuri gasim si ceaiuri/ ceai de cimbru pentru viermisori, coada soricelului pt parazitii intestinali si daca eliminarea parazitilor cu bicarbonat are vreun efect.
Tratamente naturale contra parazitilor intestinali
În timp ce anumite măsuri simple de igienă (cum ar fi spălarea regulată a mâinilor sau evitarea apei contaminate cu parazit de apa) pot preveni apariția lor, utilizarea tratamentului de deparazitare este esențială în cazul unei infestări cu paraziti intestinali chiar si cand vine vorba de oxiuri la copii. Unele remedii naturale contra parazitilor, care se prepară cu plante medicinale, au proprietăți antiparazitare și sunt foarte eficiente în a elimina viermii adulti din tractul digestiv.
Fie sub forma de ceaiuri, ceai paraziti intestinali, sau in diverse combinatii, consumate regulat, aceste remedii naturiste vor tine sub control simptomele celor mai multe parazitoze intestinale, contribuind, in cele din urma, la eradicarea musafirilor daunatori. De remarcat sunt morcovii cruzi rasi, usturoiul salbatic (alium ursinum) si coada soricelului, care sunt cunoscute pentru eficacitatea lor in cazul unei infestari cu viermi intestinali si sunt cele mai cunoscute printre remedii naturiste pentru eliminarea parazitilor intestinali atunci cand dorim sa nu luam numai medicamente paraziti intestinali adulti/ medicamente pentru eliminarea parazitilor intestinali.
Giardia, oxiurii, viermii rotunzi, tenia si alte tipuri de paraziti intestinali sunt, de cele mai multe ori, tratati cu medicamente antihelmintice sau antiparazitare, iar aceste tratamente naturale pot fi folosite ca o modalitate de completare a tratamentului indicat de medic după confirmarea prezenței viermilor intestinali sau, ca masura de preventie, în mod regulat pentru a menține intestinul curat.
Ceai pentru limbrici și oxiuri
Exista unele ierburi medicinale care pot reprezenta un alt suport excelent in eliminarea parazitilor pe cale naturala al parazitilor intestinali, intrucat unele atacă sistemul nervos al paraziților sau îi împiedică să adere la pereții intestinali.
Iata ce ceaiuri din frunze, flori sau radacini se pot consuma pentru distrugerea viermilor si fac parte din tratament naturist paraziti intestinali adulti dar si ca tratament viermisori copii :
- Ceai de cimbru. Se fierbe apa in clocot, se pun plantele de cimbru si, după un timp de preparare de zece minute, ceaiul poate fi băut. Se consuma zilnic timp de trei săptămâni.
- Ceai de gențiana. La un litru de apă se adaugă 20 de grame de gențiană. Rădăcinile se fierb timp de 5 minute și apoi trebuie să se înmoaie timp de cel puțin opt ore. Un aport zilnic de 100 de mililitri este suficient pentru eliminarea paraziților.
- Ceai de pelin (artemisa apsinthium). Se pun 5 g de lăstari înfloriți de pelin în 1 litru de apă clocotită. Se bea o cana de ceai pentru eliminarea parazitilor intestinali dimineața, pe stomacul gol, 4 zile pe lună, timp de 3 luni.
- Ceai de coada soricelului (achillea millefolium). Un tratament naturist foarte bland pentru copiii cu paraziti intestinali: se infuzeaza planta intr-o cana cu apa pentru aproximativ 15-20 de minute si se consuma de 3 ori pe zi.
- Infuzie de ceapa. Se pune o ceapa medie in 250 ml de apa clocotita, se ia de pe foc si se lasa 12 ore. Apoi se strecoara lichidul și se consuma repede.
Iata asadar ca pe langa medicamente exista si alte metode naturale care pot elimina simptomele ce constau consumarea unui ceai pentru paraziti intestinali chiar si atunci cand vorbim de limbrici la copii sau viermisori la adulti .
Încă 7 remedii naturale contra paraziților de încercat
Remediile la domiciliu au avantajul că se pot găsi în propria gospodărie si actioneaza blând pentru a elimina paraziții, astfel ca nu provoaca daune în intestin sau in tractul digestiv. Urmatoarele tratamente de acest fel care merita incercate:
- Oregano. Uleiul de oregano are proprietăți vindecătoare si poate fi luat ca adjuvant la tratamentul medicamentos in infestarea cu paraziți. Cu toate acestea, tratamentul nu este recomandat copiilor, si sfatul nostru este sa cautati ceaiuri din plante sau produse similare din ingrediente naturale contra limbrici
- Seminte de dovleac. Proprietățile vermifuge ale dovleacului luptă foarte bine împotriva teniei. Se amesteca 30 până la 200 de grame de semințe de dovleac cu miere lichidă si se consuma dimineața, pe stomacul gol, de trei ori, la intervale de aproximativ 30 de minute.
- Usturoiul cu lapte. Funcționează în special pentru viermi intestinali rotunzi și oxiuri si se recomandă adesea consumul de usturoi într-o cantitate variabilă (în funcție de greutate), care ar trebui să se apropie de 3 căței de usturoi pe zi la 1 cană de lapte – tratament naturist pentru eliminarea parazitilor intestinali si cel mai bun tratament oxiuri
- Cuișoare. Deosebit de eficiente împotriva teniei și ouălor de paraziți, cuișoarele pot fi folosite în doze mici în dieta zilnică sau sub formă de ulei esențial.
- Suc de varză. Un remediu natural popular pentru infestarea cu paraziti intestinali. Sucul poate fi cumpărat gata preparat și trebuie băut dimineața pe stomacul gol, timp de aproximativ o lună.
- Morcovi. Ouăle de paraziti intestinali sunt distruse cu ajutorul beta-carotenului. Se rad 2 morcovi, se amesteca cu 2 linguri de ulei de semințe de dovleac și se mananca pe stomacul gol în fiecare dimineață timp de 1 săptămână.
Turmeric. Combate inflamația din organism și este eficient împotriva oxiurilor. Se consuma linguriță plină de pudră de turmeric într-un pahar cu lapte cald dimineața, pe stomacul gol, la prânz și seara timp de cel puțin o săptămână.
Lasă un răspuns